„Sezona se nám skvěle povedla. Třetí místo v tak silné skupině, kde ještě v posledním kole hrálo šest týmů o záchranu, je skvělý úspěch. A zapadá do něj rovněž povedený poslední zápas," liboval si po závěrečném hvizdu neratovický trenér Jiří Kafka.

Jeho svěřenci se po dvou venkovních porážkách vrátili k tomu, co předvedli na domácím trávníku před třemi týdny. Po šestce do sítě Brozan zůstali proti dalšímu soupeři z Litoměřicka pozadu pouze o jeden gól. A zatímco tehdy to domácím padalo hlavně zpoza šestnáctky, tentokrát nechávala především ve druhém poločase hodně průchodná hostující obrana svého brankáře neratovickým střelcům zcela napospas. A ti sázeli jeden gól za druhým: Chrdle hned v úvodu po výměně míče s Radostou, Kozák po kolmici od Weinera sólem na konci poločasu a do prázdné brány po kiksu hostů na začátku druhého, Kokoška po slalomu z poloviny hřiště a nakonec i střídající Palanský po čtyřech minutách svého comebacku do sestavy.

„Čtvrtý Kokoškův gól? Takový slalom předvedl naposledy pan Masopust na mistrovství v Chille, opravdu pěkný gól," pochválil neratovický trenér „kousek" kapitána. Že padly i další góly víceméně podle stejné šablony, zřejmě nebyla náhoda. „Hodně jsme chtěli hrát přes jejich střed a kapitána Fausta, což se nám povedlo," nechal Jiří Kafka nahlédnout do taktiky.

Vedle Josefa Kozáka, který dvěma góly vyhrál s celkovým počtem osm týmovou tabulku střelců, se připomněl po svém návratu ze studijního pobytu další útočník Michal Palanský. „Vrátil se z hostování v Zenitu Petrohrad a zapojil se do zápasu. Navíc se uplatnil i jako zpěvák na rozlučce," dodal ještě v neděli dobře naladěný Jiří Kafka, který ani nemusel dodávat, že rozlučka se sezonou na hřišti v Byškovicích byla hodně veselá a protáhla se až do druhého dne. Zkazit ji pochopitelně nemohlo ani to, že poslední gólové slovo měli v utkání hosté, kteří z penalty potrestali faul brankáře Maliny.

Neratovice – Lovosice 5:1 (2:0)
Branky: 44. a 53. Kozák, 4. Chrdle, 61. Kokoška, 84. Palanský – 89. Beran z PK. Rozhodčí: Kouba. Diváci: 100. Neratovice: Malina – Stanislav, Chlapec, Gazdík (25. Weiner), Jína – Drahorád, Radost, Kokoška, Kmoch (66. Dohnal) – Chrdle (80. Palanský), Kozák (71. Buzek).