OTEVŘENÁ HRA SE BORU NEVYPLATILA

Fotbalisté z Nového Boru přijeli hrát otevřenou hru, na kterou nakonec tvrdě doplatili. První poločas byl ještě celkem vyrovnaný a domácí otevřeli skóre až po půl hodině hry. „My jsme šli do zápasu s cílem neinkasovat a pokusit se vstřelit branku z nějaké standardky, což se nám u prvních dvou gólů povedlo a nám to hodně pomohlo," uvedl k úvodu utkání hlavní kouč Neratovic Tomáš Staněk.

ČTYŘI BRANKY VE 
DRUHÉM POLOČASE

Druhá půle se proměnila v neratovickou exhibici a přehlídku proměněných šancí. V 53. minutě odcentroval po rozehraném volném kopu Rejman. Jeho polovysoký centr prošel celým vápnem až k volnému Chlumeckému, pro kterého nebyl problém zvýšit vedení na 2:0. Než se stačil soupeř rozkoukat, vysunul Rejman střídajícího Kozáka do sóla. Ten mazácky zakončil podle vyběhnuvšího gólmana. Bylo to tři nula a soupeř byl zralý na ručník. V 70. minutě prošel po levé lajně Pajkrt, našel na vápně volného Rejmana a jeho rána zapadla za bezmocného hostujícího brankaře. Neratovice vedly 4:0.

Odevzdaného soupeře dorazil po přihrávce Gabča v 85. minutě ještě Ďurinda. Z vápna nádherně obstřelil brankaře a završil pro hosty na potupného búra. „Bor ale nezalezl a snažil se tlačit dopředu, což nám vyhovovalo. Nám se podařilo využít brejků k navýšení výsledku. Takový zápas jsme potřebovali k otočení do té doby pasivního skóre. Do dalšího zápasů ale musíme jít opět s pokorou a zkusit bodovat i na Kladně," řekl Staněk a dodal: „Pro nás to bylo těžké utkání. Soupeř přijel hrát otevřený fotbal a dobře nás presoval."

NOVÝ BOR V NERATOVICÍCH VYHOŘEL

Vedoucí mužstva Nového Boru Richard Blumentritt uznal, že Neratovice zvítězily zaslouženě. „Dnes jsme byli nedůstojným soupeřem pro domácí celek. Vpředu jsme si nevytvořili jedinou šanci, dozadu jsme jako celý tým vyhořeli."

Neratovice – Nový Bor 5:0 (1:0)

Branky: 8. Pajkrt, 53. Chlumecký, 55. Kozák, 70. Rejman, 84. Ďurinda. Rozhodčí: Brychta. ŽK: 2-1. Diváci: 100.
Neratovice: Dědek – Pajkrt, Šulc, Chlumecký, Vorasický (72. Jína) – Ďurinda, Zelenka, Kraus, Barták (49. Kozák) (68. Gabčo) – Rejman (80. Chládek), Moravec (65. Palanský).