I když Neratovičtí nastoupili do zápasu celkem dobře, hostům se jako prvním podařilo otevřít skóre duelu. Až téměř do konce první půle vedli, ale v poslední minutě dokázali domácí srovnat díky Kamilu Zelenkovi.

Hlavní kouč Neratovic Tomáš Staněk nebyl spokojen s výkonem svých svěřenců. Proto jim o přestávce rázně domluvil. Podle jeho slov se mu utkání jen těžko hodnotilo. „První půli jsme podali naprosto otřesný výkon a mohli jsme být vůbec rádi, že soupeř dal jen jeden gól hned z jejich první šance. Do obrany jsme hráli špatně a i nahoru to bylo hrozně zdlouhavé bez pohybu a překvapení. Přesto jsme tam měli v první minutě šanci, kdy jsme trefili tyčku a nějaké střely, ale bez efektu," hodnotil Staněk.

Po trenérových výtkách přišlo obrovské zlepšení. Zlepšil se nejen pohyb, ale dokonce byly vidět i šance. „Byli jsme víc u balonu a hlavně jsme zjednodušili hru. Proto jsme otočili na 2:1. Pak jsme ještě zvýšili a dokonce měli i další příležitosti. Myslím, že vítězství je to zasloužené, hlavně díky výkonu ve druhém poločase," vysvětlil kouč Staněk.

Neratovice tak získaly tři potřebné body, které jistě zvýšily jejich sebevědomí a mohou se tak daleko klidněji připravit na odložené středeční derby s Libiší.

Neratovice – Chomutov 3:1 (1:1)

Branky: 45. a 62. Zelenka, 85. (vl.) Rohla – 19. Jánošík. Rozhodčí: Milner. ŽK: 4-2. Diváci: 120.
Neratovice: Dědek – Chlumecký, Jína, Šulc, Vorasický – Ďurinda (89. Barták), Radosta (87. Tláskal), Zelenka (90. Kalabiška), Rejman (73. Chládek) – Kozák, Gabčo (63. Palanský).