„Strašně cenné vítězství s mužstvem našlapaným hráči Mostu. Přiznám se, že nechápu, proč proti nám za AFK Chomutov nastoupí deset hráčů z Mostu v základu a další tři na lavičce. Je to ale věc domácích a to mi nepřísluší hodnotit," nechal se po utkání slyšet neratovický trenér Jiří Kafka. Hosté podle něj podali velmi dobrý výkon a mohli klidně zápas rozhodnout už do přestávky, i když těsně před ní si při velké šanci domácích naopak vybrali štěstí. „Ve 42. minutě měli domácí vyloženou šanci, kterou jsme přežili," připomněl Jiří Kafka ostřelování brány hostů, ve které za už překonaného Malinu zaskakoval jeden z obránců.

Po návratu z kabin ale čekání na gól záhy skončilo. Jínu si v pokutovém území našel trestný kop Kokošky a hostující obránce "stehýnkem" otevřel svůj podzimní střelecký účet. I když pak domácí přidali, tak to byli znovu pozorně bránící hosté, kdo skóroval. A také druhé trefě předcházela standardka. Po jejím rozehrání se odražený míč dostal k Palanskému, který si ho srovnal na pravačku a ranou na bližší tyč zvýšil.

Třetí gól? To byla skutečná třešeň na neratovický dort a další hřebík do rakve Chomutova. Po bleskovém výpadu Kozáka do rozhozené domácí obrany se další střídající Stanislav Kodr skvostně uvolnil a do protipohybu brankáře chladnokrevně zakončil. „Ve druhém poločase jsme třemi góly rozhodli o nádherném vítězství a vezeme si z Chomutova-Mostu cenné tři body," užíval si trenér Kafka první venkovní výhru v novém divizním ročníku.

Libiši chybí "jen" góly
O poznání horší nálada vyprovázela fotbalisty Sokola Libiš ze hřiště Horních Měcholup, hrajících ještě na jaře ČFL. Za své snažení totiž nebyli stejně jako před dvěma týdny v Litoli ani tentokrát odměněni góly ani body. Domácím nakonec stačila jediná úspěšná akce.

„Je to škoda, že si nevezeme body," mohl po utkání už jen litovat libišský Jiří Kabyl. „Hezky se poslouchá pochvala od soupeře. Byli jsme lepším mužstvem a zasloužili jsme si poločasové vedení, jenže soupeř využil jediného zaváhání a vedl," posteskl si nad inkasovanou brankou.

Ve druhém poločase, kdy hosté hru více otevírali, domácí hubený náskok ani z jedné z nabízených šancí nepotvrdili, a zápas tak byl až do konce otevřený. „Do posledního hvizdu jsme bojovali o vyrovnání. Klukům jsme poděkovali za odježděný zápas," uzavřel Jiří Kabyl.

LoKo Chomutov – Neratovice 0:3 (0:0)
Branky: 53. Jína, 79. Palanský, 90. S. Kodr. Rozhodčí: Hocek. ŽK: 1:1. Diváci: 100. Neratovice: Malina – Klár, Chlapec, Jína, Pajkrt – Šmíd (59. S. Kodr), Kokoška, Radosta, O. Kodr (85. Weiner) – Chrdle (68. Palanský), Kozák.

H. Měcholupy - Libiš 1:0 (1:0)
Branka: 26. Čech. Rozhodčí: Duchoň. Diváci: 150. Libiš: Lomský - Kabyl, Kolísek, Bartoň, Šmíd - Pudil, Škoda, Baratynskyy, Těmín - Petr, Řepka (Bezděk, Jiráň, Páral, Matoušek).