Dvaadvacet hráčů v poli se společně s trojicí gólmanů představilo na prvním oficiálním tréninku. V přátelské atmosféře a pod vedením kouče Staňka se mužstvo připravovalo na nedělní pohárové utkání s Admirou Praha.

„Jsem překvapený, protože na první trénink dříve zpravidla chodilo maximálně sedmnáct hráčů. Jsou tu samozřejmě dorostenci i pár kluků s rezervy, ale vypadá to dobře,“ netajil spokojenost Vladimír Kaňka, předseda klubu.

MOL CUP
Český pohár odstartuje předkolem

Na první pohled byly zřejmé změny v kádru. Do Neratovic se vrací po působení v Zápech Václav Vorasický, který by měl být jednou z největších posil. Vedení potvrdilo i příchod Radka Hrdého ze Štětí. Klub ještě jedná o příchodu dalšího hráče, který už modrožlutý dres oblékal, jméno zatím zůstává utajené.

Kromě zisku FK ale zákonitě i ztratil. Minimálně na podzim se budou muset Neratovice s největší pravděpodobností obejít bez brankáře Lukáše Dědka, který projevil zájem hrát jinde. Jednadvacetiletý gólman patřil hlavně na jaře k největším oporám mužstva. Jeho kroky v současnosti míří jinam, což je nabídnutá rukavice ostatním brankářům v týmu. Z rodinných důvodů ukončil fotbalovou kariéru v Neratovicích Luboš Krejza. Ten bude pokračovat v Nelahozevsi.

V galerii se můžete podívat na fotografie z prvního tréninku Neratovic.

Velký Borek - FC Mělník 0:2
Borek má nového kouče, tým povede hrající Štrupl