Sobotní Koma Cup v Praze patřil k těm nejméně povedeným. I když tým trenérů Vaňka, Pospíšila a Ciolka v posledním utkání turnaje ještě mohl atakovat celkové druhé místo, po své třetí remíze na turnaji z toho nakonec byla až čtvrtá pozice.

„Za předvedenou hru jsme si lepší být nezasloužili. Naše hra byla ve všech zápasech podobná – bez pohybu, nápadu a hlavně bez kvalitního zakončení. To, že jsme z pěti zápasů vstřelili pouhých šest gólů, ostatně hovoří za vše," dodal k turnaji trenér Marek Pospíšil.

Jeho svěřenci na turnaji porazili pouze Děčín (4:1), s Královým Dvorem, ČAFC Praha a Admirou Praha se rozešli smírně a celkově prvním Bohemians 1905 hned na úvod podlehli 1:2.

Nedělní domácí turnaj byl ovšem o něčem jiném a hráči připravili svým trenérům i rodičům fotbalové odpoledne plné radosti, napětí a euforie. „Na tomto turnaji jsme stavěli dva týmy, a kdyby se mohla udělovat dvě první místa, oba naše týmy by na ně určitě patřily," chválil Marek Pospíšil.

Zatímco žlutý tým ve složení Vaněk – Tichý, Wojnar, Plaček, Ježek, Urban a Pechar předváděl neuvěřitelné výkony především ve skupině, kde jeho hra snesla nejpřísnější měřítko a byla radost se na něj dívat, fialový výběr ve složení Helík – Pospíšil, Chalupa, Ciolek, Škoda, Jašurek, Brodský si nejlepší okamžiky schovával až do vyřazovacích bojů.

V nich fialoví nejdříve v „bratrovražedném" semifinále pokořili žluté. Ve finále pak hala aplaudovala těsnému vítězství 2:1, kterým domácí oplatili potupnou porážku 0:5 ze skupiny pražským Bohemians 1905. „Jestli při utkání o bronz hala bouřila, tak to, co se strhlo na tribunách při finále, snad ani nejde popsat slovy. Ještě teď mi běhá po zádech mráz při vzpomínce na skvělou atmosféru, kterou naši příznivci vytvořili. Úžasné je slabé slovo. Není divu, že naši hoši hnáni tak skvělou atmosférou předváděli na palubovce výkon na hranici svých možností," vylíčil Marek Pospíšil.

Za oběma finalisty skončil na třetím místě žlutý neratovický tým, který v duelu o bronz s Viktorií Žižkov zvládl po bezbrankové remíze lépe penaltový rozstřel. Další příčky obsadily Děčín, Průhonice, Byšice a Kralupy. Bonbonkem bylo z neratovického pohledu vyhlášení all star týmu turnaje, do kterého se svými výkony dostali Jakubové Vaněk a Pospíšil.