Poslední vzájemný zápas dopadl loni v říjnu pro neratovické hráče parádně – zvítězili těsně 1:0 na penalty. Klub tím odstartoval málo vídanou sérii devíti vítězství v řadě. Ta skončila před koncem podzimní části soutěže a na solidní výsledky z předchozího roku zatím svěřenci trenéra Tomáše Staňka nenavázali.

„Děláme hrubé chyby, které soupeř trestá. Měli jsme ale i těžký los, lehčí utkání nás teprve čekají," upozorňuje na okolnosti slabšího období Staněk.

V odvetách sice Neratovice vyhrály zápas s Brozany, ale pak přišly porážky od Nymburka a pražského Meteoru. Tým navíc vyšel gólově naprázdno v obou střetnutích. I s problémem střelecké nemohoucnosti se tak musí Neratovičtí co nejrychleji vypořádat. Jedna vstřelená branka z posledních pěti utkání je na cestě za úspěšnou sezonou pramálo. „K souboji musíme přistoupit úplně jinak než předtím. Bude to hlavně o bojovnosti a do karet nám hraje výhoda domácího prostředí," říká Vladimír Kaňka, předseda klubu.

Divize: Neratovice (ve žlutém) - Velvary (0:3).
Výsledkový servis: Libiš na jaře podruhé zabodovala

Doposud mužstvo zvládlo v sezoně na vlastní půdě pět utkání z devíti. Nejgólovější bylo klání s Novým Borem, kdy soupeř odjel s pěti obdrženými brankami. To je zároveň nejvyšší neratovická výhra v soutěži.

Tým se bude muset obejít bez Josefa Kozáka, který patří k nejlepším hráčům neratovické ofenzivy. Velkou neznámou zatím zůstává start dalšího útočníka Luboše Krejzy.
„Když chybí, ztráta je citelná. Asi se budeme muset vypořádat s jejich absencí i v zápase s Velvary," tvrdí s obavou Kaňka.

V případě obou chybějících hráčů by tak v základní jedenáctce měl dostat prostor jeden z trojice forwardů Chrdle – Moravec – Palanský. Prvně jmenovaný na svou premiérovou branku sezony teprve čeká, zbylí dva mají shodně po jednom vstřeleném gólu.

Létající trenéři ve Mšeně
Fotbaloví trenéři vzlétnou v kraji také letos

VELVARY SE NEVZDÁVAJÍ

Sobotní soupeř Neratovic je v divizní soutěži úplným nováčkem. Právo účasti ve čtvrté české nejvyšší soutěži si Slovan vybojoval teprve před rokem. S cílem v podobě záchrany se ale Velvary perou statečně.

Úvod se týmu vůbec nevydařil, osm zápasů z devíti prohrál. Poté začali Velvarští bodovat pravidelně a s jednadvaceti body aktuálně okupují dvanáctou příčku. Naposledy mužstvo porazilo rozdílem třídy (5:1) poslední Libiš.

Největší pozor si musí dát neratovická obrana především na Lukáše Budějského. Dvaatřicetiletý hráč je podepsán už pod devět vstřelených branek Slovanu, druhou největší hrozbou je Miroslav Müller (dříve Ovčáry). Ten se prozatím trefil šestkrát.

„Ještě nevím, zda nastoupí oba, ale k zápasu budou připravení. Usilujeme o záchranu, takže očekávám bojovnost," nabádá svůj kádr Pavel Janeček, trenér Velvar.

Právě pro něj bude utkání hodně pikantní. Bývalý ligový záložník Slovanu Liberec za Neratovice sám hrával, na přelomu tisíciletí strávil v klubu tři roky. „To bylo ještě za pana Kokošky. Vždy se sem rád vracím, na ty tři roky rád vzpomínám," vrátil se Janeček k působení v barvách tehdy druholigové Spolany.

Ilustrační foto
Okresním Fotbalistou roku je Luboš Krejza z Nelahozevsi