Rakovník, Meteor, Ostrá, Souš a teď Nový Bor. Pět výher z úvodních pěti kol – Neratovice nemohly začít novou sezonu lépe. Doposud tým ztratil jen jeden bod se Souší a včera proti Novému Boru dokráčel k další výhře.

Zápasy nejlepších týmů proti těm nejhorším jsou často zrádné, čehož si byl vědom i kouč Neratovic Tomáš Staněk: „Trochu jsem se tohoto utkání obával, ale kluci danou situaci zvládli.“

Tým kolem kapitána Václava Vorasického domácí mužstvo zprvu k většímu tlaku nepouštěl a sám ohrožoval soupeřovu branku z každé možné situace. Obrovskou šanci na první gól měl v devatenácté minutě Moravec, míč se však mezi tři tyče nevešel. Poté se snažil z ojedinělé akce udeřit soupeř – brankář Švejda si se slabou střelou s přehledem poradil.

První branky se sto padesát diváků dočkalo ještě před přestávkou, slavili hosté. Neratovice poslal do vedení Vít Regner, který po centru Andreje Ďurindy propálil vše, co měl v cestě.

Výborně! Olympik před výtečnou návštěvou přehrál Brno
Výborně! Olympik před výtečnou návštěvou přehrál Brno



Druhou část zápasu začal o něco lépe Nový Bor, svojí chybou nabídl vyrovnání domácím gólman Švejda, soupeř šanci využít nedokázal. O něco později své zaváhání Švejda napravil a vytěsnil nebezpečnou střelu mimo branku.

Postupem času Bor vrhal všechny své síly do útoku, narážel ale na dobře organizovanou obranu Neratovic a na domácí branku se řítil jeden rychlý protiútok za druhým. Jeden z nich využil pět minut před koncem základní hrací doby hlavou Vorasický, který tak definitivně rozhodl o třech bodech pro svůj tým.

„Nový Bor hrál během prvního poločasu hodně zataženě, spíše čekal na naše chyby. Co se týče druhé půle, tam to z naší strany bylo horší. Soupeř začal aktivněji napadat, více riskoval, tím ale zároveň otvíral svoji obranu a toho jsme dokázali využít. Vítězství je to zasloužené a v tabulce pravdy máme osm plusových bodů. Už se těšíme na Motorlet,“ zhodnotil vystoupení svého výběr kouč Tomáš Staněk.

Neratovice se po další výhře vyšvihly na první místo v tabulce, Kladno totiž podlehlo Ostré 0:2. FK je tak momentálně nejlepším týmem celé soutěže a ze všech divizních skupin v Čechách má nejvíce bodů. Z celé republiky je dle výsledků třetí nejlepší za dvěma celky z Moravy.

Nový Bor – Neratovice 0:2 (0:1). Branky: 31. Regner, 85. Vorasický. ŽK: 1:1. Rozhodčí: Šterba M. – Štěrba V., Šťastný. Diváci: 150.

Neratovice: Švejda – Pajkrt (88. Tláskal), Chlumecký, Šulc, Vorasický – Ďurinda, Weiner (79. Novák), Barták (68. Rejman), Regner – Moravec (59. Hrdý), Škarecký.

Dolní Beřkovice s Hořínem otevřely novou sezonu okresního přeboru.
Výsledkový servis: Leitnerovi stačilo na hattrick šest minut