„První poločas snesl měřítko, hráli jsme úplně otevřenou partii, druhý se už spíš dohrával. Měli jsme tam pět kluků, které jsme zkoušeli a chtěli vidět, jak na tom jsou. Jenže dostali jsme další góly. Byla to však příprava a ukázala nám, o které hráče se můžeme opřít, kteří by tady mohli zůstat a kteří ne,“ řekl domácí trenér Pavel Janeček, který věří, že proti Královu Dvoru jeho tým zahraje lépe.

Příprava: RB Lipsko - Mladá Boleslav (4:0), hráno 14. ledna 2023 v Lipsku
Boleslav chytila v Lipsku čtyřku. Hoftych mluvil o fotbalové škole

Hostující Petr Vrabec nechtěl první zápas po dvou trénincích přeceňovat. „Do přestávky to bylo trochu rozhárané, všichni měli plno sil, pak už se to zlepšilo a přišly i góly, což je takový bonus,“ usmála se legenda Sparty s tím, že Zápy zkouší Nikitu Khrolenoka. „Je rychlý, gólový a věřím, že zapadne a bude platný,“ řekl Vrabec na adresu ruského borce, jenž hrál naposledy za Povltavskou FA.

Zimní příprava - ilustrační foto
Zimní fotbalový kalendář 2023: S kým a kde hrají celky z Mělnicka?

Z podzimního kádru sedmého týmu tabulky ČFL B odešli Kubeš, Hajdo a Janko. Staronovou tváří v sestavě se naopak stal Martin Jelínek, sedmatřicetiletý bojovník strávil podzim v A-třídních Čelákovicích. Podle trenéra Vrabce by se měl vrátit do červenobílého dresu. „Jsem rád, že je tady. Má srdce, umí tým zbláznit a je skvělý do kabiny. V kraji ho to asi nenaplňovalo, jak si představoval," vítá Vrabec bývalého kapitána.

Další utkání Neratovičtí odehrají na stejném místě v sobotu 21. ledna proti už zmíněnému Královu Dvoru, Zápy vyzvou v Nehvizdech pražskou Admiru. 

Trenéři po utkání

Pavel Janeček, FK Neratovice-Byškovice:

Zdroj: Luboš Kurzweil

Petr Vrabec, SK Zápy:

Zdroj: Luboš Kurzweil