Jsou suverénní. Na jaře ještě neprohráli, ztratili jen dva body za dvě výhry v penaltách. Mají nejlepší útok, celkem nastříleli už sedmasedmdesát gólů. Naposledy hráči Vojkovic porazili Hořín 3:1 a ještě nedali vydechnout lídrovi z Všestud. Ten nečekaně zaváhal s Horními Beřkovicemi a poroučí se z výslunní pozice.

„Myslím, že tým je dobře poskládaný. Je tam několik starších hráčů a díky svým zkušenostem umí vyhrávat. Kluci spolu navíc drží jako parta, to je největší síla. Když se daří, na hráčích je pak vidět, jak si zápas užívají," říká o současné formě fotbalistů Jiří Linhart, sekretář klubu.

Horní Počaply zvládly zápas s Obřístvím, Sokol vyhrál 4:2.
Změna systému přebor zamotává, jisté není nic

TĚŽKÝ ZÁVĚR SEZONY

Vojkovičtí mají ale před koncem sezony náročný los. Už v sobotu narazí svěřenci trenéra Josefa Košťála na aktuálně čtvrté Mšeno. SK má formu, neprohrál už tři souboje v řadě.

K tomu Vojkovice ještě čeká utkání jara – a to souboj právě s Všestudy, které udělají vše pro to, aby se vrátily na první místo.

Jaké plány jsou teď ve Vojkovicích? Chce klub vůbec do kraje nakouknout?

„Přiznám se, že o postupu zatím vůbec nemluvíme. Už jen kvůli tomu, že nás čekají velice náročná utkání. Po nich může být vše jinak. Ani s kabinou jsme o tom ještě nemluvili, necháváme vše otevřené," upozorňuje znovu Linhart.

Dost možná příjemné starosti vedení Vojkovic neřeší úmyslně, aby na hráče nebyl vytvářený zbytečný tlak. Díky parádní sérii jsou ale Vojkovice společně s Všestudy jasným adeptem na postup do I. B třídy.

Kdo ale soutěž vyhraje? Teď už je víceméně jasné, že jeden z nich. Třetí Libiš B ztrácí na vedoucí mužstva šest bodů a do konce sezony zbývá pět kol. Okresní přebor čeká i tak dramatické rozuzlení!

Chlumín - Všestudy
Tvrdý trest pro Chlumín, musí zaplatit dvacet tisíc