Výkonný výbor Okresního fotbalového svazu Mělník totiž na svém nedávném zasedání schválil reorganizaci, podle které se už od soutěžního ročníku 2014/2015 bude hrát třetí třída pouze v jedné skupině a čtvrtá ve dvou nebo třech. Podle stejného modelu se přitom hrálo v devadesátých letech minulého století, než se přešlo posílením třetí třídy na úkor čtvrté k tomu současnému. „Od příští sezony bude už jen jedna čtrnáctičlenná skupina třetí třídy," potvrdil Jaromír Hejna, předseda sportovně – technické komise OFS Mělník.

Okresní svaz svým rozhodnutím reaguje na postupný úbytek týmů.V posledních letech už v každé ze skupin čtvrté třídě nastupovalo pouze po osmi týmech. Kvůli dostatečnému počtu zápasů se v letošním ročníku hraje dokonce čtyřkolovým systémem – na podzim se stejným soupeřem dvakrát doma, na jaře zase dvakrát venku. „Návrat k tomu, co už tu bylo, je vynucený tím, že každým rokem ubývá přihlášených mužstev do čtvrtých tříd i soutěží mládeže. Nebylo by logické, kdybychom měli dvě třetí třídy a jednu čtvrtou," vysvětlil Jaromír Hejna, podle kterého navíc dojde ke zkvalitnění fotbalu ve třetí třídě. Tu čeká společně s okresním přeborem podzimní výkop o týden později – 24. srpna. A především ve „trojce" se dá vzhledem k reorganizaci čekat pořádný nával na přední místa. Vždyť už nyní je jisté, že sestoupí více než polovina z celkem 28 týmů. „Ještě dolaďujeme, kolik týmů postoupí ze čtvrté třídy. Zástupci oddílů se ale postupový i sestupový klíč včas dozvědí," ujistil Jaromír Hejna.

Co říkají na to, že od příští sezony bude jen jedna skupina III. třídy, zástupci některých oddílů, čtěte v pátečním tištěném vydání Mělnického deníku!