V Libiši před startem soutěže mluvili o tom, že by rezervu rádi viděli také v jiných než spodních patrech tabulky (naposledy 12. místo). S naplňováním svého cíle začali okamžitě a na hřišti, kde od začátku letošního roku v mistráku nikdo neurval ani bod. S Jaroslavem Škodou v sestavě sokolové vedli po 37 minutách 3:0. Domácí se nezmohli prakticky na nic – s jedinou výjimkou, a tou bylo sbírání karet. Pro Müllera, Poláka a Tarbaje tak zápas skončil o něco dříve a ještě potupněji. „Do druhé půle jsme určili defenzivní taktiku, domácí to nervově neunesli," komentoval vykartování tří hráčů jeden z hostujících trenérů Blahoslav Urbanec.

Podle domácího kormidelníka Antonína Šimka vyplynula vyloučení z frustrace jen částečně. „Do Müllera hosté řezali jako do hadráku, řekl rozhodčímu, proč to nepíská, a dostal druhou žlutou, tu první za údajné simulování," líčil zkušený kouč. Za porážkou ale každopádně viděl především rozdílné výkony obou týmů. „Soupeř byl od začátku lepší, hrál velmi dobře, my jsme zaspali, co se dalo, začátek, hru, všude jsme byli druhý, hráli jsme špatně, hosté vyhráli zaslouženě," přiznal Antonín Šimek. Nezdar neomlouval ani tím, že za hosty nastoupili někteří hráči z kádru divizního áčka. „Když chceme něco hrát, tak to nesmí hrát roli. Upozorňoval jsem hráče na to, že druhá sezona bude těžší, ale nevzali si to k srdci, budou muset víc makat," dodal.

Libišské vítězství těšilo o to víc, že na jaře prohráli na stejném místě 1:8. „Po celý zápas hráči vše splnili a zaslouženě vybojovali tři body. Věděli jsme, že hra Kralup je založena na hře jejich dvou hráčů. Ty jsme pokryli a z krásných protiútoků vstřelili tři branky," doplnil svého kolegu Libor Tichota.

Úvodní kolo dalo vůbec řádně najevo, že jarní rozložení sil je minulostí. Dalším důkazem byl duel Velkého Borku s Novou Vsí (0:2). Hosté dorazili v hojném počtu, jejich hra nepostrádala nasazení a bojovnost, každé zaváhání domácích se snažili trestat. Dali tak jasně najevo, že se nehodlají krčit na dně tabulky. „K úspěchu jim stačil tentokrát pouze průměrný výkon," přičítal zklamaný domácí trenér Jiří Vavřina překvapivý výsledek zejména výpadku svého týmu. „Kluky jsem varoval před podceněním soupeře, věděli, že je nutné dát rychlý gól, abychom se uklidnili a zápas zvládli. Šance jsme si vypracovali, ale nedokázali vstřelit kýžený gól. Soupeř nás převyšoval ve všech herních činnostech, dokázal potrestat naši naivní hru a pak jen pozorně bránit dvougólový náskok. Hosté vyhráli zcela zaslouženě," uznal.

Hned první kolo přineslo reprízu na jaře značně vypjatého utkání mezi Mšenem a béčkem Neratovic. Také tentokrát zůstaly tři body po nejtěsnějším vítězství doma. „Hned první utkání na soupeřově hřišti jsme absolutně nezvládli. V herně vyrovnaném utkání jsme vlastní nedisciplinova­ností, nesoustředěností a nekoncentrovaným výkonem umožnili domácím naplno bodovat. Soupeři jsme nabídli tři standartní situace, což se v tomto utkání rovnalo nabídce ke vstřelení třech branek a zisku tří bodů," zlobil se trenér hostí Ivan Petržilka, jehož tým v utkání vždy pouze snižoval náskok domácích. „Zápas byl od začátku vypjatý a k vidění bylo několik nevybíravých zákroků. Fotbalové krásy k vidění mnoho nebylo, ale hráli jsme proti kvalitnímu týmu, a proto jsou tři body velmi cenné," hodnotil duel domácí Jiří Guttenberg.

1. kolo: Mšeno – Neratovice B 3:2 (2:0) Hnízdil z PK, Štolba, Mansfeld – Kalina z PK, Gabčo, ČK: Gerencsery (N.), PTZ – D. Beřkovice 2:1 (2:0) Uher, Šimek – Čermák, Kralupy 1901 – Libiš B 0:3 (0:3) Mich. Novák 2, Vdovicyn, ČK: Müller, Tarbaj, Polák (všichni Kr.), Pšovka B – Veltrusy 0:2 (0:0) Veselý, Juklíček, V. Borek – N. Ves 0:2 (0:2) Horák, Černý, Lobkovice – Tišice 3:2 (3:1) Chroust, Hruška, Blahut z PK – Prejzek 2, Liběchov – Vojkovice 1:2 (0:2) Kapler – Hampejs, Ondrejčík, ČK: Fejfar (L.).