Hosté, přesněji jejich kanonýr Toman, sice měli ve šlágru 21. kola první a poslední slovo. Jenže mezitím se hned třikrát prosadili domácí. Především dvougólový Strýček se postaral o to, že si lídr mohl dovolit poslat na závěrečné minuty na plac i Jiřího Martínka (50) a Jaroslava Bureše (60), slavící v těchto dnech své kulatiny. V táboře celku z Byškovic samozřejmě zdaleka tak veselá nálada nepanovala.

Na druhé místo se vyhouply na jaře téměř neomylné Tišice. Ty si i v oslabené sestavě poradily s Dolními Beřkovicemi. Hosté jim vítězství usnadnili, když se jim ještě před poločasem vykartoval Pavel Šuta. Domácí záhy trestali gólem do šatny a ve druhém poločase už bylo utkání jen otázkou výše domácího vítězství, nakonec „jen" tříbrankového.

Pohodová vítězství si připsaly také týmy dělící se o čtvrté a páté místo. Kly doma završily úspěšný pohárový týden a rozstřílely 7:1 předposlední Veltrusy. Vojkovice vyučovaly v Lobkovicích, kde domácí po porážce 1:4 věděli, na čí straně byla větší kvalita. „Soupeř měl zápas od první do poslední minuty pod kontrolou. Byl důraznější a hlavně fotbalovější," potvrdil trenér poražených Václav Řezníček jen minimum šancí v podání domácích. Na omluvu svého týmu ale dodal, že ho nadále decimují zranění. „Musejí pomáhat kluci z béčka. Do dalších zápasů se musíme kousnout a sezonu důstojně dohrát."

Bodově osamoceným „vojákem v poli" v tabulce zůstává Borek, který v Libiši uhájil bezbrankovou remízu a následně ji podpořil výhrou v penaltách. Pro poražené to přitom byl už sedmý rozstřel v sezoně (4 úspěšné).

Z celků druhé poloviny tabulky uspělo pouze Mšeno, které potvrdilo zlepšenou formu doma proti Chvatěrubům (5:2). Stejně jako v týden staré demolici Nové Vsi přitom parta trenéra Guttenberga otevřela skóre hned v úvodu. Tím ovšem podobnost končí. Na výhru, která je v tabulce dostala před Beřkovice, se Mšenští zapotili daleko více a ani za stavu 4:1 ve druhém poločase si nemohli být zcela jistí. „Chvatěruby se prezentovaly kombinačním fotbalem, ale my jsme byli přímočařejší, nebezpečnější a vytvořili jsme si i více šancí," hodnotil Jiří Guttenberg výhru jako zaslouženou.

21. kolo: Mšeno – Chvatěruby 5:2 (3:1) Wasyliw 2, Valenta, Šledr, D. Kolumpek – Slezáček 2, Záryby – Neratovice B 3:2 (2:1) Strýček 2, Schütz – Toman 2, Libiš B – V. Borek 0:1 po PK Štrupl, Tišice – D. Beřkovice 3:0 (1:0) Novák, Štěpán, Lauda, ČK: Šuta (D. B.), Lobkovice – Vojkovice 1:4 (0:1) branka domácích: Šmajda, N. Ves – PTZ 0:3 (0:0) Kejmar, Novák, Frydrych, Kly – Veltrusy 7:1 (5:1) branky domácích: Šesták 2, Palanský 2, Hoffmann, Morávek, Hrstka z PK.