Toho disciplinární komise OFS Mělník potrestala za napadení delegovaného asistenta v závěru sobotního dohrávaného utkání desátého kola okresního přeboru, ve kterém Vojkovičtí prohráli na hřišti lídra soutěže kralupského FK 1901 2:0.

A sáhla pro přísnější trest, než týden předtím v případech pšoveckého Lukáše Krejčíka (1 rok) nebo boreckého Stanislava Dvořáka (necelých 9 měsíců). Osmatřicetiletý odchovanec tehdejší Spolany, který na podzim hostoval ve Vojkovicích z Jiren, bude moct k dalšímu utkání nastoupit až po 24. červnu roku 2014.

Jak vysvětlil předseda disciplinární komise Slavoj Tichý, je důvodem způsobené zranění a pracovní neschopnost rozhodčího Fuchse. „Po vzájemném napadení s hráčem Kralup dostal druhou žlutou kartu. Při odchodu ze hřiště přišel k asistentovi rozhodčího, kterého podle zápisu o utkání povalil na zem. Jak jsme ale dodatečně zjistili, tak ho strhnul a praštil s ním. Sudí má problémy s ramenem a je na neschopence."

Trest pro tým je pak stejný jako pro Pšovku nebo neratovickou Romu: pokuta 8000 korun a odečet čtyř bodů z konečné tabulky. Zápasem dvou předních týmů tabulky nejvyšší okresní soutěže se komise bude zabývat i na svém posledním zasedání v letošním roce, ke kterému si pozvala ještě Maškova spoluhráče Ladomerského.

Zcela uzavřený už je naopak duel Nové Vsi a Pšovky. Ta vedle Krejčíka musí na nějakou dobu oželet také Martina Krále, který coby kapitán zasáhl během podepisování zápisu o předčasně ukončeném utkání předtím inzultovaného rozhodčího Slavkovského tužkou do hlavy. Přestože se předseda FK Pšovka Miroslav Šťastný zástupcům okresního svazu omluvil, zaplatí klub na pokutě další čtyři tisíce.

TRESTY OFS MĚLNÍK

Nepodmíněné – do 24. 6. 2014: Martin Mašek (Vojkovice), do 17. 9. 2013: Martin Král (Pšovka), 3 soutěžní utkání: Martin Krpec, 1 SU: Matěj Řenč (oba Kralupy 1901), Jan Žára (Řepín).

Neprojednáno: Luboš Tokár (Roma).

Pokuty – 8000 Kč: SK Vojkovice, 4000 Kč: FK Pšovka.

Pozvánka do DK: Roman Vilánek (H. Počaply), Marek Ladomerský (Vojkovice).