Třetí tým přeboru Ústeckého kraje, který má po podzimu pouze dvoubodovou ztrátu na vedoucí tandem Krupka – Bílina, se v Ovčárech postaral o důrazné varování. V utkání, oboustranně bohatém na gólové šance, přitom domácím i podle jejich slov nemusel zasadit pouze tři gólové údery. „Hrozný výkon celého týmu," povzdechl si hrající kouč Jan Studený. „Soupeř podal dobrý výkon, zatímco my jsme se doslova trápili. Můžeme být rádi, že jsme v konečném účtování dostali jen tři góly, i když i my jsme šli dvakrát sami na hostujícího gólmana."

Jarní mistrovská sezona klepe na dveře a sokolové mají po výpadku o čem přemýšlet. „Máme už jen necelý týden, abychom se z litoměřické lekce oklepali a v úvodním jarním duelu, v němž v sobotu hostíme doma Nové Strašecí, jsme podali daleko lepší výkon."

To v libišském táboře panovala po sobotním utkání spokojenost. I když terén domácího stadionu ještě nebyl zcela ideální, podařilo se sokolům nasázet soupeři, který před časem spojil síly s béčkem Roudnice, čtyři branky. Sami inkasovali až v závěru z penalty. Trenér vítězů Václav Havel byl s průběhem poslední přípravy spokojený. Jeho tým se prý už těší na mistráky. „Přestože bylo hřiště uválcované, tak jsou na něm po zimě nerovnosti a kontrola míče je přece jen složitější, ale kluci se s tím vyrovnali dobře, byli jsme aktivnější, vypracovali si dobré příležitosti, dali čtyři branky a dobře si zahráli," rekapituloval.

Ovčáry – Litoměřice 1:3 (0:1)
Branka Ovčár: Müller. Ovčáry: Straka – Matějček, Ondrák (65. Fabián), Studený, Viskup – Kudela, Mihalík, Baloun, Mižič – Hyka, Müller.

Libiš – Hrobce 4:1 (3:0)
Branky Libiše: Škoda, Řepka, Jiráň, Těmín. Libiš: Lomský – Trojan, Kabyl, Zuskin, Čadek, Řepka, Těmín, Škoda, Šmíd, Hrdý, Matoušek, Jiráň, Baratynskyy, Bartoň, Kvída.

(kh, lk)