Mladí fotbalisté juniorského týmu Viktorie chtěli po dvou porážkách navázat na předešlou vítěznou vlnu, ale tentokrát narazili na zkušenost. Domácí byli po většinou aktivní a dobře kombinovali, hosté zase trpělivě bránili a čekali na chyby v rozehrávce.

Už úvod utkání naznačil, že se diváci nudit nebudou. Útoky se pak přelévaly z jedné strany na druhou až do konce. Jenže buď byli na místě brankáři Straka s Mandousem, a nebo měli střelci vychýlenou mušku. Z těch hostujících „zlobil" nejvíce Maršner, blízko ke gólu měli ovšem také Hašler s Cigánkem. V domácí prospěch zase mohli zápas rozhodnout především Růžička a Šípek.

Očima trenérů

Pavel Janeček (Ovčáry): „Plzeň má jednu z nejkvalitnějších juniorek v ČFL. Proti běhavému soupeři jsme čekali těžký zápas. Dobře jsme bránili a využívali rychlých kontrů ke vstřelení branky. Škoda, že se alespoň jedna z několika střel neujala. Dnes si hráči zasloužili za bojovnost i vyhrát."

Jiří Skála (Plzeň B): „Velice kvalitní utkání. Soupeř se představil jako velezkušený, s velmi dobře organizovanou hrou. Škoda, v úvodu druhého poločasu jsme měli dvě stoprocentní příležitosti. Předváděli jsme rychlou a kombinační hru, se kterou měl soupeř starosti. Svojí hrou až na hranici tvrdosti byl však hodně nepříjemný, proto můžeme být nakonec s bodem spokojeni."

Plzeň B – Ovčáry 0:0
Rozhodčí: Vít. ŽK: Hrubý – Svoboda. Diváci: 200. Plzeň B: Mandous – Hrubý, Růžička, Štefl (53. Dvořák), Beránek – Libotovský, Kyndl, Šípek – Štípek, Kůžel, Hoffmann (69. Lukeš). Ovčáry: Straka – Chalupa, Ondrák, Studený, Viskup – Müller (87. Kadlec), Svoboda, Gigánek (80. Glasnovič), Maršner – Hašler, Hyka.

(dk, lk)