„Je to zajímavý sled a jsem zvědavý, jestli se diváci půjdou podívat na rozdíl těchto dvou sportů," říká manažer domácího klubu Pavel Šuba.

I když proti sobě stojí, jak to ve finále bývá, dva nejlepší celky soutěže, které byly navíc ještě v minulé sezoně soupeři v nejvyšší futsalové lize, je o favoritu zápasu jasno. „Benago bude opět patřit mezi top týmy první ligy, takže velký favorit tohoto utkání je dán," potvrdil Pavel Šuba a navázal: „V jeho týmu se představí spousta i velmi kvalitních zahraničních hráčů včetně mistra světa Marcela. Přesto doufám, že je potrápíme jako při posledním vzájemném utkání v Neratovicích."

Na rozdíl od Simitčiho výběru je mělnický tým stále ještě na začátku předsezonních příprav a postupně teprve dává dohromady kádr. Kvalitu tréninků navíc podle Pavla Šuby narušují časté omluvenky a zranění hráčů. „Do zápasu půjdeme až na Dvořáka opět velmi mladí a nezkušení," poznamenal k sestavě. V ní se tentokrát bude až do poslední chvíle vznášet otazník nad startem klíčového útočníka Josefa Gabča.

Jako fotbalista Neratovic pochopitelně bude připravený do zápasu s Duklou. Pro Olympik tak bude klíčové, zda ho trenér FK N/B Studený nasadí od začátku jako v úvodních třech zápasech sezony, nebo zasáhne do hry až z lavičky, jak tomu bylo i naposledy proti Litvínovu. „Kdyby hrál celý zápas, tak by to pro nás byl pochopitelně problém. Je to klíčový hráč, o kterého je z ligy neustálý velký zájem, s nímž se jen horkotěžko vyrovnáváme. I když na druhé straně mu samozřejmě přeji, aby hrál, protože zápas s Duklou je svátek. Ale necháme to osudu," smiřuje se Pavel Šuba s možným oslabením kádru a je o to víc zvědavý, jak se hráči soupeři vyrovnají. Do startu druhé ligy pak hodlá kádr posílit a jedná o příchodu tří hráčů z ligových klubů.