Rekordně početná divácká kulisa, výkon na (za) hranici možností a překvapivě těsný výsledek. Vzpomínka na loňský pohárový duel divizních fotbalistů Neratovic s prvoligovými Teplicemi slibuje velký zápas také v blížící se letošní „repríze" s Duklou Praha. V klubu už se na očekávaný svátek patřičně chystají.

Pátek 28. srpna, od 17.00. Den D a hodina H, kdy se mužstvo trenéra Jana Studeného pokusí o menší zázrak, tentokrát proti klubu se slavnou historií, který ale podává i v současnosti mezi tuzemskou elitou velmi dobré výkony. Svědčí o tom mimo jiné i nedávný skalp mistrovské Plzně.

Fotbalová asociace vyhradila druhému pohárovému kolu poslední víkend v srpnu, kdy má nejvyšší soutěž reprezentační přestávku, v Neratovicích se ovšem po dohodě obou klubů bude hrát už v pátek. „O víkendu se v okolí hrají jiné zápasy, tak aby se to s nimi nekřížilo a lidé mohli přijít," objasnil netradiční páteční termín trenér Neratovic Jan Studený.

Zatímco jeho tým si kvůli poháru předehraje utkání čtvrtého divizního kola na hřišti rakovnického Tatranu už příští středu, Dukle poslouží k udržení se v zápasovém rytmu během už zmíněné prvoligové pauzy. Očekávat se tak dá přece jen nabitější sestava, než pokud by se hrálo uprostřed anglického týdne, jak bývalo v poháru zvykem v minulosti.

„Pro diváky to bude určitě lepší, pro nás moc ne," počítá Jan Studený s možností, že jeho celek bude čelit sestavě blížící se více té, v níž Dukla nastupuje k bojům o mistrovské body. I tak se prý na utkání podzimu jeho svěřenci hodně těší. „Kluci si ten zápas vykopali a mají ho za odměnu. Doufám, že si ho všichni hlavně užijeme a trochu se i porovnáme s ligou. Hráči, kteří si loni zakopali s Teplicemi, už vědí, o co jde, a nebude to pro ně nic nového. Pro ostatní půjde o cennou zkušenost," dodává Studený, který zažíval jako hráč podobné duely v Ovčárech.

Vstupné se v neratovickém klubu rozhodli pro výjimečný zápas navýšit na rovných sto korun. Vedle fotbalového zážitku ovšem návštěvníkům slibují zdarma bohatý magazín a doprovodný program, jehož vrcholem bude poločasové slosování vstupenek o fotbalový zájezd. Vstupenka bude navíc platit i na následné domácí utkání proti Vilémovu, takže pravidelným návštěvníkům ušetří čtyřicet korun.

„Samozřejmě bude záležet na počasí, ale chtěli bychom se opět minimálně přiblížit návštěvě, která loni zavítala na Teplice," přeje si předseda FK N/B Vladimír Kaňka přilákat přes tisícovku diváků a ukázat se před nimi v co nejlepším světle. A to nejen na hřišti. „Poučili jsme se z minulého roku a ještě více posílíme občerstvení," vzkazuje předem.