A zatímco v Benátkách se netají touhou po postupu, tak v Ovčárech o něm nepadá ani zmínka. S blížícím se koncem sezony je naopak stále ožehavějším tématem, zda tým vůbec podá přihlášku do příští sezony. „Řešíme, jestli budeme pokračovat, a postup jde mimo nás," potvrdil zatím nejistou budoucnost hrající kouč Jan Studený, který by byl samozřejmě rád, aby si tým „střihl" ještě alespoň jednu sezonu. „Bavíme se o tom a zatím to vypadá, že bychom mohli pokračovat. Byla by to škoda, je tu super parta. S vedením určitě uděláme vše pro to, aby se jelo dál," popsal aktuální rozpoložení, které se ovšem do termínu pro podání přihlášek pochopitelně může ještě změnit.

A kdyby to náhodou nedopadlo, tak pro případný konec je prý pro žlutomodré velkou motivací skončit na vrcholu, tedy soutěž vyhrát. A podle toho chtějí přistoupit i k nedělnímu zápasu u Jizery (výkop v 17 hodin). „Samozřejmě budeme chtít uhrát co nejlepší výsledek a nejlépe vyhrát. Když v následujících dvou zápasech uhrajeme šest bodů, tak už nás nikdo nedožene," připomněl Jan Studený jednoduchou matematiku, které napomohlo především zaváhání Benátek v minulém kole.

V něm si Ovčárští svého příštího soupeře byli prohlédnout. Zápas v Libiši, ve kterém byli domácí lepší ve všech směrech a hosté i podle svého kouče zklamali na celé čáře, jim ale nejspíš příliš nenapověděl. „Každý zápas je jiný. Benátky proti nám budou doma, kde mají dobré výsledky, a chtějí postoupit. Do konce už příliš kol nezbývá. Takže se vyhecují a budou nás chtít porazit," očekává Jan Studený těžké utkání a zlepšený výkon soupeře.

Do zápasu by hosté, kteří od potupné domácí remízy s tehdy posledními Semicemi následné čtyři zápasy hladce vyhráli, měli nastoupit téměř v plné síle. Otazník podle Jana Studeného visí pouze nad kanonýrem Tomášem Hašlerem, který kvůli zranění vynechal dvě předešlá utkání a kvůli povinnostem u béčka Sparty také středeční trénink. „Uvidíme v pátek," nechávají v Ovčárech u svého nejlepšího střelce otevřenou účast v utkání, ve kterém Benátky budou soupeři vracet až nečekaně jednoznačnou podzimní porážku 0:3.