Máte informace, kde hřiště a stadiony dopadly vůbec nejhůře?
Nejhorší je samozřejmě ten pás v okolí Kralup nad Vltavou až po Mělník. Zatopených hřišť je samozřejmě hodně – Chvatěruby, Dolany, Lužec, Vraňany, Obříství, Zálezlice, Mlékojedy. Další jsou ovšem v ohrožení – například Kostelec nad Labem, Dolní Beřkovice, kam se tlačí spodní voda. V Liběchově je pro změnu už voda na silnici směrem na Štětí a zapeklitá situace s uzavírkami silnic, kvůli kterým se budou soupeři k zápasům jen těžko dostávat, panuje i jinde.

To představuje asi obrovské komplikace pro závěr soutěží, že?
Ano. Ale snažíme se to nějak řešit a komunikujeme s postiženými mužstvy, abychom odehráli alespoň ty nejdůležitější zápasy, ve kterých jde o postup či sestup. Tam, kde nemají hřiště, tak aby hráli jinde. V tomto směru mě moc těší solidarita mezi kluby. Například kralupský FK 1901 už bezplatně nabídl hřiště svým sousedům Chvatěrubům a Dolanům.

Můžete připomenout, o které důležité zápasy především jde?
V okresním přeboru to jsou víkendové duely Dolní Beřkovice – Neratovice B, Tišice – Pšovka B, Liběchov – Lobkovice, ve kterých jde o sestup, respektive záchranu. Ve třetí třídě skupině A jsou to především zápasy Roma – Kly a Všetaty – Lobkovice B a v béčku Chvatěruby – Vraňany, Jeviněves – Všestudy a Obříství – Dolany.

Co když někde nebudou mít například kvůli odstraňování následků povodně náladu vůbec hrát?
Je to možné, počítáme s tím. Samozřejmě chápeme, že jsou v této době určitě důležitější věci než fotbal. V žádném případě nebudeme nikoho nutit, vše necháme na oddílech. O tom, jak v takovýchto případech postupovat, jsme se v STK bavili a určité představy máme, ale na to je času dost. Kluby v obcích, kterých se povodeň bezprostředně nedotkla, ale své zápasy dohrát musejí. Tam žádnou výjimku nebudeme tolerovat.

Dostávají se k vám nějaké signály od klubů, že už letos nebudou pokračovat?
Nálada je pochopitelně všude špatná, což je slyšet ze všech stran. Víc bych k tomu zatím nerad uváděl.

Máte pro postižené kluby nějaké doporučení?
Každopádně ještě než začnou s odklízením škod, tak by měly mít sepsané a zdokumentované (nafocené, nafilmované), co a v jaké míře měly poškozené.