Po zachraňujícím se a posíleném Chomutovu udrželi podzimního bodového i střeleckého suveréna na uzdě i svěřenci trenéra Jiřího Kabyla. V 37. minutě přitom čelili kritickému momentu. Kabyl junior zmařil na hranici malého vápna i za cenu červené karty jasnou šanci domácích. Ti ale gólový trest nepřidali, respektive mu zabránil brankář Jungr, který Maričovi vystihl penaltu. Prosadit se pak nedokázali ani ve zbylém čase, byť hosty mačkali a v závěru létal do šestnáctky jeden centr za druhým.

„Až do vyloučení jsme byli vyrovnaným soupeřem, pak bylo samozřejmě znát, že hrajeme o jednoho méně a domácí nás tlačili. Kluci zápas i v deseti odmakali, což je stálo množství sil. Až na jednu nebezpečnou střelu Mariče ale nepustili soupeře do vyložené šance," mnul si po utkání ruce trenér hostí Jiří Kabyl.

V závěru mohli paradoxně rozhodnout hosté. Těsné poté, co se časomíra přehoupla přes 90. minutu, prošel domácí obranou Jiráň a svou střelou orazítkoval břevno. „Kdyby to pro domácí mělo být ještě nespravedlivější a střela se odrazila od břevna dolů, tak by to pro nás byla fantazie. I přesto jsme spokojení," dodal Jiří Kabyl.

V penaltách hosté dobře začali. Jungrem lapenou další „desítku", tentokrát Francovi, už ale podruhé nezúročili a odešli i ze svého třetího rozstřelu v sezoně s prázdnou. Škoda překopl, Jiráň nechal vyniknout brankáře, zatímco kvartet domácích střelců včetně Mariče už byl neomylný.

Brozany – Libiš 1:0 po PK

ČK: 37. Kabyl. Libiš: Jungr – Kabyl, Zuskin, Trojan, Škoda – Těmín, Baratynskyy, Kolísek, Bezděk – Petr (80. Jiráň), Poništ (46. Chlapec).