Pro Záryby to bylo ale teprve první vyhrané utkání na domácí půdě v sezoně. Zatím doma sehrály jen dva mistrovské duely. S mužstvy ze Sokolče a Horek oba smolně prohrály, přičemž se Zárybským nepodařilo vsítit ani gól.

Proti Kosmonosům to ale bylo něco úplně jiného. O první dvě branky se ve dvou minutách postaral Jan Šimek. Balon nekompromisně poslal za záda kosmonoského Splídka hned ve třetí a následně ve čtvrté minutě. Jelikož zápas začínal o půl hodiny dřív než úvodní kola, někteří opozdilci o jeho parády přišli.

Mladý hostující tým okolo ex-sparťana Flachbarta (zápas pro zranění nedohrál) se šoku vzpamatoval až v závěru poločasu, kdy přišlo snížení. Po přestáce ale přidal třetí gól domácích Zdeněk Antoš. Čerstvě jednačtyřicetiletá posila z béčka rozradostnila diváky jen čtyři minuty po svém střídání za Tomáše Vytlačila.

„Konečně se nám podařilo doma zvítězit, takže jsme s výhrou vážně spokojení," radoval se hlavní kouč Záryb Jan Vlček. „Myslím, že jsme sehráli velmi dobrý zápas, i když jsme mohli dát ještě víc branek. Bohužel jsme nedali další. Tři body jsou pro nás velmi důležité," chválil své svěřence.

Ti si výhru náležitě užili. Už během druhého poločasu pro ně jeden ze spoluhráčů jako odměnu za předešlou výhru v Divišově připravoval pohoštění. Přímo v kabinách se tak po závěrečném hvizdu servíroval tatárák s topinkami a soudek piva.

Záryby se tak posunuly na třinácté místo v tabulce a prozatím disponují stejně jako Čelákovice sedmi body. V osmém kole budou zajíždět do Velimi, která v uplynulém kole prohrála na půdě mělnické Pšovky (1:3) a v tabulce je po sedmi kolech desátá.

Záryby – Kosmonosy 3:1 (2:1)

Branky: 3. a 4. Šimek, 73. Antoš – 43. Siřínek. Rozhodčí: Bartůšek. ŽK: 4-2. Diváci: 120.
Záryby: Vlk – Schütz ml., Calentin, Hallík, T. Vytlačil (69. Antoš), Schütz st. (63. Lauda), Šimek (86. D. Vytlačil), Přibyl, Krulich, Soukup (89. Formánek), Šašek.