Jaké máte ohlasy na vaše raperské vystoupení, které už úspěšně koluje internetem?
Kluci měli radost, a jelikož na rozlučce byli i dorostenci a hráči B-mužstva, tak to bylo i velké překvapení. Klukům jsem sice říkal, že písničku budou mít, pokud se na podzim udělá pětadvacet bodů, ale nakonec jsem ten jeden neřešil. Ohlasy byly zatím jen pozitivní. Refrén si kluci zpívali zbytek večera, takže to splnilo účel.

Bylo těžké vymyslet text pasující na spoluhráče z Ostré?
Myslel jsem, že to těžké bude. Ale za tři hodinky jsem to měl napsané a na každého z týmu vymyšlený text. Za čtyři měsíce, co jsem byl v Ostré, jsme toho zažili poměrně dost, takže jsem měl spousty inspirace.

Zdá se, že jste v Ostré skvěle zapadl. Do jakého týmu jste v létě přišel?
Patřím mezi starší hráče, takže mě kluci přijali a já se v Ostré cítil výborně. Vedení i trenér mi ve všem vyšli vstříc. Parta byla také super. V létě jsem řešil, kde budu chytat. Angažmá v druholigovém Vyšehradě nedopadlo podle mých představ a na návrat do Bohemky je určitě ještě čas, jestli vůbec ještě nějaký zbyl.

Brankáři s nulouDivize: 7 – Havránek (Ostrá), Tesař (Kladno), 6 – Dědek (Neratovice), 5 – Marek (Úvaly), Capouch (Sedlčany), 4 – Marek (Velvary), Ptáček (K. Hora), Drápela (Č. Brod), 3 – Jungr (Nymburk), Cipra (Tn Rakovník), Stehno (Kolín).
Jen brankáři středočeských týmů.

Nakonec jste tedy skončil v divizi…
Byl jsem překvapený, jak jsou na tom kluci po technické a fyzické stránce. V podstatě jsem si říkal, že je to kvalitativně lepší tým třetí ligy. Tréninky byly na vysoké úrovni.

Na podzim jste vychytal sedm čistých kont, což je vůbec nejvíce mezi brankáři středočeských týmů ve čtvrté nejvyšší soutěži. Co na tuto bilanci říkáte?
Před sezonou jsem si dal za cíl sedm nul. Pak jsem to přepsal na osm. Určitě jsem za tuto bilanci spokojený. Šest jich bylo celkem vydřených. Na sedmou by stačilo, i kdyby někdo pověsil do brány starý kabát.

Která byla tou nejtěžší?
Asi v Náchodě (0:0). Měl jsem i při posledním zákroku celkem štěstí, ale to k tomu patří. Pak navíc ještě dvě chycené penalty, takže vše klaplo. Lidi mi tam po zápase říkali, ať už do Náchoda nikdy nejezdím. (smích)

Nejednou jste byl chválen za klíčové zákroky, kterými jste se zasloužil o bodový zisk nováčka. Jak byste vy sám oznámkoval svůj podzim?
Mě musí hodnotit jiní. Já jen chtěl klukům pomáhat svými zkušenostmi a nedostávat laciné góly. To se mi povedlo.

A podzim celého mužstva vaším pohledem?
Týmu vyšel začátek, pak přišla tři zápasy krize a nedal se ani gól. Ale závěr sedl perfektně. Kluci nasázeli ve čtyřech zápasech víc gólů než v jedenácti předtím. Podle mě velice úspěšný vstup do nové soutěže.

Máte z Bohemky zkušenosti s nejvyšší soutěží. Berete Ostrou jen jako přestupní stanici?
Do Ostré jsem přišel z určitých důvodů. Potřeboval jsem někde půl roku chytat, abych mohl jít do zahraničí. Uvidíme, jak vše dopadne.

V Ostré už tedy na jaře pokračovat nebudete?
Mám konkrétní nabídku do zahraničí a kontaktoval mě i klub z vyšší soutěže v Čechách, domluvený ještě nejsem, ale s největší pravděpodobností v Ostré končím.

Jak se vám bude opouštět taková parta?
S vedením jsme byli domluvení na půl roku, ale jelikož naše spolupráce dopadla nad očekávání, chtějí v Ostré, abych pokračoval. Parta je skvělá. O to těžší je mé rozhodování.

Máte v devětadvaceti letech ještě prvoligové ambice?
Ambice určitě ještě mám. Nechci, aby můj poslední ligový zápas byla prohra se Spartou, ale bude to těžké. V dnešní době dostávají šanci spíš mladí. Pořád se věnuji jen fotbalu, nic jiného nedělám. Kromě trénování mládežnických gólmanů na akademii Radka Sňozíka jsem ještě trénoval mládežnické gólmany v Ostré. Pracuji na sobě, pořád se držím svého plánu a určitě jsem ještě neřekl poslední slovo.

Jiří HavránekJe mu dvacet devět let. Chytal první ligu, hrubka proti Spartě ho stála angažmá v Bohemians Praha. Chtěl do zahraničí, ale dva dny před odjezdem si zlomil ruku. O své desetiletce u klokanů, se kterými dvakrát sestoupil z ligy a třikrát postoupil, by mohl napsat knížku. Po loňském krátkém působení v Nymburku se letos na jaře objevil na Vyšehradě, na podzim hájil bránu Ostré v divizi a dařilo se mu náramně. Jeho brankářskými vzory jsou Petr Kouba a Radek Sňozík, s oběma ve své kariéře spolupracoval. Další velkou zálibou je hudba, konkrétně rap. Složil a později natočil několik videoklipů, mimo jiné také o Bohemce.