Na profesionální úrovni lze do takové sorty hráčů zařadit hned několik býků. Patří mezi ně například Angličan Joey Barton, Holanďan Nigel de Jong, Portugalec Pepe či českým fanouškům dobře známý bývalý bouřlivák Tomáš Řepka. Právě on se stal jakýmsi patronem první otázky, kterou jsme pokládali fotbalovým rozhodčím, sudí měli vybrat Řepku okresu.

Výsledek? Poměrně suverénně zvítězil v anonymních odpovědích Stanislav Grohman z Horních Počapel. Dle respondentů je pořádně tvrdý, důrazný, pro ostré slovo příliš daleko nechodí, je však pro mančaft nepostradatelný. Na podzim dal dva góly a obdržel celkem pět žlutých karet.

I přes velké emoce a tvrdost ale nebyl záložník Horních Počapel na podzim zdaleka nejtrestanějším hráčem, který po okrese běhá. Tím se stal s neuvěřitelným počtem jedenácti žlutých karet Václav Podivínský z Všestud. Kromě toho však dnes čtyřiadvacetiletý bývalý fotbalista Velvar a Roudnice stíhá dávat i důležité góly, v první polovině sezony se v okresním přeboru trefil jedenáctkrát.

Rozhodčí Milan Matějček během své premiéry v nejvyšší soutěži.
Kdo v okrese píská nejlépe? Dejte mu svůj hlas!

Za dalšího hříšníka okresu se dá označit Tomáš Prejsa. Počet žlutých karet se u hráče Vysoké zastavil na čísle 9 a mezi dost emotivní a výbušné fotbalisty patří také jeho spoluhráč Josef Gabčo. 

SVAZ PŘITVRDIL

Fotbalové Mělnicko si oproti ostatním okresům v posledních letech z pohledu momentů za hranou dle slov předsedy disciplinární komise Slavoje Tichého výrazně polepšilo: „Opravdu vážných problémů pomalu ubývá a to musím zaklepat. Nemáme v okrese hráče, který by u nás byl „na koberečku“ skutečně pravidelně. Inzultace a podobné hrůzy navíc téměř vymizely, dříve jsme tyto události řešili minimálně jednou za půl roku a teď skoro nejsou. Jezdím i do Prahy, kde je situace mnohem horší.“

Jedním z hráčů, který využil volného přestupu, je Libor Tomášek. Ze Pšovky zamířil do mělnické EMĚ.
ON-LINE: Ptali jste se fotbalového trenéra Libora Tomáška

Proč tomu tak je? Odpověď je jednoduchá – svaz zkrátka zvýšil tresty. „Museli jsme přitvrdit. Když hráč udělá vážný přestupek, odsedí si klidně i šest nebo sedm zápasů. A zdaleka nemusí jít jen o napadení. Spousta fanoušků si určitě z minulosti vzpomene třeba na Slávu Rybáka, který dohrával kariéru v Mlékojedech. Šlo o férového člověka, kterému to ale na hřišti občas nevyšlo a odseděl si třeba i jednu sezonu. Takový hráč tu teď není,“ libuje si Slavoj Tichý.

Přestože rebelů běhá na trávnících čím dál méně, jsou zkrátka zapotřebí. Kolikrát totiž vyhecují svými emocemi celý tým, který pak hraje mnohem bojovněji. Vše má ale své hranice a fotbalové hřiště rozhodně není místem, kde se mohou hráči chovat jako zvířata. Mělnicko je však z toho ohledu v současné době velmi klidným místem.

Nejtrestanější hráči podzimu
Červené karty: 2 – Václav Valenta (Mšeno), Tomáš Novák (Kostelec), Ondřej Brodňanský (Kostelec), Jiří Kapler (Liběchov), Michal Pšenička (Dřínov), Pavel Linha (Chlumín).
Žluté karty: 11 – Václav Podivínský (Všestudy), 9 – Tomáš Prejsa (Vysoká), 8 – Slavoj Tichý ml. (Vysoká), Ondřej Brodňanský (Kostelec), Patrik Brož (Liběchov).

Libišský Hochy Cup si letos podmanil Jarní Vánek
Libišský Hochy Cup si letos podmanil Jarní Vánek
Mšeno proti Borku zachraňoval Guttenberg.
Konec klidu. Týmy přeboru začínají zbrojit na jaro