Už ve 4. minutě si na malé vápno naběhl záložník Klar, ale zblízka přestřelil. Další minuty byly sice vyrovnané, ale s množstvím nepřesných přihrávek na obou stranách. Ve 26. minutě začal pracovat na svém střeleckém koncertu domácí útočník Kábrt. První gól realizoval vtipným „padajícím listem", druhý těsně před přestávkou, po přesném centru Kadlece. Hosté se pokoušeli o rychlé kontry. Nevycházelo jim však zakončení, jako například ve 39. minutě, kdy Jan Kučaba trefil břevno byšické branky.

Do druhého poločasu nastoupily na trávník dva zcela rozdílné týmy. Domácí odstartovali stylem, že se jim nemůže nic stát. „O přestávce jsem tým upozorňoval, aby nepodlehl uspokojení," řekl po zápase byšický kouč Miroslav Hudec, „a přesně to se stalo. Soupeř dal ze standardek dva góly a my jsme začali, jak se říká, šlapat vodu."

Lužecký trenér Zdeněk Havel k zápasu řekl: „Velký proslov v kabině jsem neměl, kluky jsem nechal si to vyříkat mezi sebou." A jak se ukázalo, promluva pomohla. Lužec dokázal za pouhé tři minuty dát dva góly a Byšice totálně vypadly z role. Hosté ovládli hru, ale další gól už přidat nedokázali. K byšickému vedení významně pomohla hrubka lužeckého gólmana Prislupského, který nezvládl lehký centr a Kábrt byl ve správnou chvíli na správném místě. Pojistku přidal deset minut před koncem Klar, který doklepl centr střídajícího Stejskala.

Po zápase pochválil Hudec hru soupeře: „Lužec hrál velmi dobře, byl to jeden z nejlepších týmů, které tu dosud hrály. Nás naštěstí spasil třetí gól veterána Kábrta."
„Dnešní zápas se lámal už do přestávky," měl po utkání jasno Havel. „v první půli jsme hráli špatně. Po nadějném vyrovnání přišla bohužel velká chyba gólmana, která nás psychicky srazila do kolen. Zůstáváme na pouhých dvou bodech, musíme proto zabrat příští kolo doma s Bakovem."

KAREL HORŇÁK