„Jsem šťastný, že se to podařilo, a vděčný za šanci, kterou jsem dostal. Budu se snažit podávat ty nejlepší výkony. Splnil se mi sen, přesně po patnácti letech. Stálo za to, si na tento moment počkat,“ neskrývá nadšení čerstvě jednatřicetiletý sudí z Libiše.

Povýšení do elitní společnosti považuje za velký osobní úspěch. „Mám radost, že se to podařilo již nyní v zimě. Velkou zásluhu na tom má manželka, která je mi velkou oporou a fanouškem,“ dodal Hádek, který získal průkaz rozhodčího pomalu ještě dřív než občanku.

Z řízení turnajových zápasů nejmenších fotbalistů se brzy přesunul na velké hřiště, kde během sedmi let dokázal projít cestu z okresních soutěží na Mělnicku až do „českých“, pod které spadají ČFL a divize.

Zimní turnaj v Brandýse: SK Zápy (červenobílé dresy) - Admira Praha
FOTO: Vrabec poprvé na lavičce Záp. Máme jen ty nejvyšší cíle, potvrzuje

Nyní už může vyhlížet ještě vyšší level, konkrétně zápasy druhé nejvyšší soutěže, do jejich jarního startu zbývá něco málo přes měsíc. „Neustále se snažím udržovat v dobré fyzické kondici, abych byl na zápasy dobře připravený. Na svou první delegaci v jarní části druhé ligy se moc těším,“ netají se poté, co na podzim „nasál“ atmosféru soutěže během bezbrankového zápasu Dukly s Třincem. „Fotbal je tam rychlejší, profesionálnější a já sám musím být maximálně koncentrovaný,“ uvědomuje si zároveň vyšší nároky.

Fotbalový rozhodčí Jaroslav HádekFotbalový rozhodčí Jaroslav HádekZdroj: FAČRŽe by při utkáních trpěl nervozitou, ale strach nemá. Mírně jej ovládla snad jen před seminářem, kdy ještě nevěděl, jak to s jeho postupem dopadne. „Ve všech částech jsem naštěstí obstál a jsem rád, že se moje úsilí vyplatilo,“ raduje se.

I jako ligový arbitr hodlá nadále pokračovat v rodinné tradici a neplánuje tak opustit truhlářské řemeslo. „Práci se snažím celý život přizpůsobovat fotbalu. Ani tentokrát tedy nebudu mít problém s případným obsazením v týdnu či několikadenními semináři,“ oceňuje jednu z výhod podnikání.

Zároveň si před sebe staví i další cíl, na který by rád dosáhl. „Určitě se budu snažit podávat nejlepší výkony, abych mohl v budoucnosti odmávat i některý ze zápasů první ligy,“ nehodlá v posunu končit.

SK Rakovník (ve žlutém) prohrál s Brozany 2:3. Michal Moravčíková
Nejbizarnější zranění se stávají v kabině, směje se fyzioterapeutka Moravčíková