„Pro mě osobně to bude speciální zápas. I ze současného kádru Neratovic pořád znám hodně kluků…," říká před zápasem gólman z Nelahozevsi. Ten navíc nebude na hostující straně sám s neratovickou minulostí. Stejným klubem prošli také synové dvou slavných fotbalových otců – Slavoj Tichý a Josef Gabčo. Ten nahlédl dokonce už i do prvního mužstva, ze kterého těsně před výkopem jarní části odešel hostovat právě do Štětí, kde ale zatím marně čeká na gólový zápis. V minulém kole si pak coby střídající hráč vysloužil v závěru okresního derby s Brozany (0:4) dokonce červenou kartu a v Neratovicích se coby soupeř zcela jistě nepředstaví, jak ostatně stálo i v údajné "džentlmenské" dohodě mezi oběma kluby.

Pro Michovského s Tichým ovšem v neděli půjde o prestižní zápas. „Budeme muset vymyslet nějakou prémii do kabiny," usmívá se jednadvacetiletý student žurnalistiky Michovský, jedním dechem ovšem dodává, že v situaci, v jaké se jeho tým aktuálně nachází je o motivaci postaráno i tak. „Každý zápas je pro nás moc důležitý. Na jaře se nám zatím vůbec nedaří, takže Neratovice jsou určitě favorit, ale rozhodně tam nejedeme předem poražení. Už několikrát se ukázalo, že v naší divizní skupině může každý porazit každého, tak proč bychom si teď nějaký plusový bod nemohli přivézt my," slibuje překvapení na úkor favorita.

Ten se ovšem před týdnem slušně rozstřílel v Litoli, kde za padesát minut stihl pět gólů do domácí brány. V domácím utkání pak bude jeho cílem konečně vyhrát dvakrát za sebou, což se mu v sedmi odehraných jarních kolech ještě nepodařilo. „Litol, kde nám skvěle vyšel první poločas, už je historie," snaží se trenér Jiří Kafka své hráče přesměrovat na domácí duel s předposledním. „Štětí, které navíc přijede s některými našimi odchovanci, u nás nemá co ztratit. Pro nás to bude těžké zdolání jejich obrany," odhaduje scénář nedělního utkání s výkopem v 17 hodin.