Fotbal to byl ale hodně zajímavý. Svěřenci Václava Kotala, který v Kladně kdysi vedl s Jaroslavem Šilhavým ligový mančaft, nehráli vůbec zle. Dokud jim stačily síly. Od dvacáté minuty Francouzi s mnoha fyzicky opravdu vyspělými hráči tmavé pleti, utahovali šrouby, ale kdyby se jim nepovedlo v poslední minutě poločasu snížit, asi by zápas dopadl jinak. Takhle už po obrátce favorit v krásném lhoteckém areálu dominoval. 


Zajímavý byl ale pohled do hlediště. Z návštěvy zhruba 150 diváků polovina mužů držela v rukách notýsky a pečlivě si zapisovala všechno možné z utkání. 

Jiří Novák
Češi opouští elitu Davis Cupu. Novák: Je třeba postavit se realitě čelem


V osazenstvu nechyběl lhotecký patriot Viktor Kolář, jeden z nejvýraznějších českých agentů. Ale byl tady i jeho konkurent Pavel Paska. Oba zastupují dvě největší české hrající legendy: Kolář Petra Čecha a Paska Tomáše Rosického. 


S Paskou probíral zápas někdejší reprezentant Pavel Kuka, hráčů s minulostí v národním týmu, který v devadesátém šestém vybojoval stříbro na Euru v Anglii, bylo ale na místě mnohem víc. Třeba brankáři Luděk Mikloško s Petrem Koubou, kladenský odchovanec Jan Suchopárek – dnes kouč devatenáctky, nebo jeho nynější asistent Radek Bejbl. 

Eva Samková
Snowboardistka Eva Samková: Nést českou vlajku? Byla by to čest


A pozor, dorazil také Jaroslav Hřebík, v Čechách chvíli zatracovaný, chvíli velebený. Proč však utkání sledoval jen za plotem areálu SK Lhota, to se Deníku zjistit nepovedlo.