„Spolupráce vznikla někdy v roce 2013. Začali jsme se společně s vedením Byšic zaobírat myšlenkou vytvořit společný tým dorostu, který v našem okolí chyběl,“ vrací se k začátkům projektu Jiří Kábrt, funkcionář Čečelic.

Šikovný nápad se chytil. A myšlenka se líbila natolik, že okresní fotbalový svaz umožnil hrát pod hlavičkou Čečelic/Byšic všem mládežnickým kategoriím.

„Jednání byla ze všech stran velmi vstřícná. Za průlomové rozhodnutí beru to, že nám svaz umožnil navázat spolupráci u všech dětských kategorií,“ pokračuje Jiří Kábrt.

Od obou klubů to samozřejmě požadovalo nespočet práce navíc. Mezi nejzákladnější nutnosti patřilo nastavení určitých pravidel, dále vytvoření zázemí, zajištění trenérů i financí a v neposlední řadě dát dohromady dostatečnou hráčskou základnu. 

Memoriál Antonína Joury ovládl domácí Borek.
Nenašli přemožitele! Velký Borek kraloval svému turnaji

Ke spokojenosti obou spolků se také rovnoměrně rozdělilo zatížení hřišť. A nic tak nebránilo tomu, aby se do sezony 2014/2015 přihlásil nově utvořený oddíl STM Byšice/Čečelice.

Do premiérového ročníku zasáhla čtveřice mládežnických týmů – přípravka, mladší žáci, starší žáci a dorost. O rok později to bylo mužstev pět, přibyla úplně nejmladší přípravka.

V sezoně 2015/2016 oba kluby zkusily hrát společně i v rámci dospělých, vznikem takzvaných farmářských týmů bylo možné dle pravidel prolínat hráče ve třech soutěžích. Navíc bylo umožněno ponechat oba názvy oddílu, takže ani jeden nezanikl.

„Na schůzi po sezoně jsme vyhodnotili spolupráci na seniorské úrovni jako velmi přínosnou. Bohužel jsme museli přijmout fakt, že tento systém následně UEFA zrušila a my se tak mohli vzájemně soustředit znovu jen na mládež. Ani omylem jsme ale nepomysleli na celkově ukončení spolupráce,“ upozorňuje znovu Jiří Kábrt.

Do nového soutěžního ročníku Čečelice s Byšicemi vyšlou šestici týmů. „Teď už musíme počítat i s tím, že pří vyšší výkonnosti hráč odchází za lepším. Nicméně zpětně beru tento nápad jako velice dobrý. Je to úspěch nás všech, co v obou klubech tvrdě pracujeme,“ doplnil na závěr Jiří Kábrt.

Memoriál Václava Ježka v Rokycanech a Rakové
Kraj uvidí Turnaj Václav Ježka. Kde všude vyběhnou budoucí hvězdy?