Všechny postupové příčky v krajských soutěžích jsou od neděle rozebrané. Několik dalších týmů ovšem může počítat s postupem mimo pořadí, nejméně jeden sestupující pak se setrváním ve stávající soutěži. I když definitivně jasno bude až po červencovém aktivu, tak některá doplnění soutěží jsou už nyní prakticky hotovou věcí.

Litol a Suchdol. Kluby, na jejichž rozhodnutí čekají týmy, které zůstaly těsně za postupovými příčkami, asi nejvíc. Kam zamíří poté, co to během jara zabalili v divizi? V Suchdolu už ortel padl. „Z B-týmu bude A-tým a bude se hrát okresní přebor," potvrdilo vedení klubu z Kutnohorska, že s odchodem hlavního sponzora prvního týmu nehodlají působit ani v kraji. „Třeba do budoucna budeme mít zase dva dospělé týmy, nyní se musí zkonsolidovat kádr a budou se postupně zapojovat odchovanci klubu."

Bouchat šampaňské mohou, a někde tak už učinily a postup přijaly, bodově nejúspěšnější celky na druhých příčkách v I. A i I. B třídě, konkrétně v Poříčanech a Sokolči.

Nečekané veselí už zasáhlo také další týmy v nejnižší krajské třídě. Vestec jako druhý nejlepší z druhých míst doplní I. A třídu místo Radimi, která i přes záchranu upřednostnila I. B třídu. Klíčany se jako třetí nejlepší z druhých míst podívají výš místo Hřebče. Tým z Kladenska, slavící letos prvenství jako vůbec první ze všech, se práva na postup vzdal, ze skupiny A tak v tuto chvíli nepostupuje žádný tým.

Z béčka naopak spadnou pouze dva. Lužec nejspíš bude jako sestupující s nejvyšším bodovým ziskem a při rovnosti bodů s Kondrací lepším skóre profitovat z toho, že v kutnohorském okresním přeboru, kam se vrátil Suchdol, neakceptoval dodatečný postup ani jeden ze tří oslovených oddílů. „V tuto chvíli je Lužec zpátky v soutěži," potvrdil i Zdeněk Tasch, sekretář středočeského sva­zu.

Na úkor Mutějovic a Žebráku, které se z I. B třídy stahují zpět do okresů, mají šanci na postup další týmy z tamních II. tříd. Druhý celek Berounska místenku do kraje přijal. Pokud by na Rakovnicku nenašli náhradu za chmelaře, mohou oživit svou záchranu i v Kondraci.

LITOL ZATÍM MLŽÍ
Některé další „turbulence" v obsazení soutěží se podle Zdeňka Tasche tradičně dají očekávat až do aktivu, který se koná 12. července v Praze. Otazníkem zůstává především zmíněná Litol. Ta dala vale divizi po šesti letech v sezoně, kdy rekonstruovala své hřiště. Jaká soutěž se nakonec bude na novém pažitu hrát, závisí hlavně na tom, jaký tým se podaří dát dohromady. Právě nedostatek hráčů stál podle manažera klubu Josefa Boreckého za neslavným jarním koncem v divizi.

Nyní sice podala přihlášku do krajského přeboru, ale jak svými slovy potvrdil právě Borecký, chtějí si v otázce soutěže nechat manévrovací prostor do poslední chvíle. „Teď to ještě nemohu říct, zhruba až začátkem července, sám bych to hádal," nechává Borecký v napětí například Všenory, druhý tým A skupiny I. A třídy. Nechme se překvapit…