V první skupině porazila rezerva Libiše Horní Beřkovice a Všestudy Mšeno. Ve druhé skupině pak bodovaly Dolní Beřkovice ve Veltrusech a Kralupy nad Obřístvím.

Béčko Libiše neinkasovalo

Ze začátku se libišské rezervě proti Horním Beřkovicím příliš nedařilo. Beřkovice zahodily několik vyložených šancí a Libiš se ujala vedení po přímém kopu Urbance.

„Měli jsme ještě další šance, ale ty zazdili Mündl a následně Míšek. Do druhého poločasu jsme omladili a na hře to bylo znát. Hosté se k naší bráně dostávali jen sporadicky. Rozvlnili jsme ještě dvakrát síť, jedna branka byla hezčí než druhá. Nejdřív se trefil nádherně z voleje Žák a potom Šobr asi z pětadvaceti metrů trefil horní roh brány. Čeká nás ještě utkání se Všestudy a myslím, že budeme dobře připraveni na druhou polovinu sezony," zhodnotil libišský trenér B-týmu Blahoslav Urbanec.

Všestudy lépe kombinovaly

V prvním poločase byla hra na stranách Mšena a Všestud velmi neurovnaná a to především v obranné činnosti obou týmů. Ve 25. minutě už bylo skóre 2:3 pro hosty.

A byly to právě Všestudy, které na hřišti lépe kombinovaly a do konce poločasu si vytvořily optickou převahu a k tomu ještě několik šancí. „Po přestávce se nám podařilo vyrovnat hru a po hrubce v hostující obraně i skóre. Od té doby bych řekl, že jsme byli o něco nebezpečnější my. Ale do vedení se dostali deset minut před koncem hosté po dlouhém autu a hlavičce. Než jsme se vzmohli na nějakou odpověď, dostali jsme po dvou minutách další branku po špatně vystaveném ofsajdu a bylo v podstatě po zápase. Do konce už jsme se nezmohli na nic a tak Všestudy zaslouženě zvítězily," uvedl mšenský kouč Jiří Guttenberg starší.

Všechny tři penalty proměnili

Veltrusy s Dolními Beřkovicemi sehrály utkání na těžkém terénu. Z pěti gólů padly tři z pokutových kopů. „Utkání nemělo moc vysokou úroveň. Výkon obou mužstev odpovídal těžkému terénu. Dá se říct, že po chybách brankařů na obou stranách byl po dvaceti minutách výsledek 3:2 pro hosty. Ten vydržel pak celý zápas. Všechny tři penalty byly odpískané podle mě správně, rozhodně byly," uvedl pro Mělnický deník Michal Podskalský, trenér Veltrus.

Fotbalová drzost Kralupských

Už ve čtvrté minutě vyhrávaly Kralupy nad Obřístvím 2:0. „Většina našich hráčů měla náročný víkend a tomu také odpovídal jejich výkon i výkon celého mužstva. Začátek připomínal podzimní mistrovské zápasy. Po celý zápas byli domácí agresivnější, rychlejší a lépe pracovali s míčem. Fotbalová drzost domácích útočníků nám dělala velké starosti. Během zápasu jsme vystřídali všechny hráče, a tak zápas splnil alespoň tréninkovou jednotku," zhodnotil trenér Obříství Libor Tichota.

Český pohár - 2. kolo

Libiš B - Horní Beřkovice 3:0 (1:0) Branky: Urbanec, Žák, Šobr.

Mšeno - Všestudy 3:5 (2:3) Branky: 2x Valenta, Martínek 4x Podivinský, Hakl.

Veltrusy - Dolní Beřkovice 2:3 (2:3) Branky: Smetana (PK), Firoň 3x Abrahám (2x z PK).

FK Kralupy - Obříství 4:2 (3:2) Branky: 2x Dobiáš, Jakub Matějček, Topor Hovorka, Verbíř.

Skupina 1

1. Všestudy       2 2 0 0 8:3 6

2. Libiš „B"         2 1 1 0 5:2 5

3. Mšeno           2 0 1 1 5:7 1

4. H. Beřkovice   2 0 0 2 0:6 0

Skupina 2

1. D. Beřkovice     2 2 0 0 5:3 6

2. Kralupy 1901     2 1 0 1 6:5 3

3. Veltrusy            2 1 0 1 6:6 3

4. Obříství            2 0 0 2 3:6 0