Aby také ne. Návrat z této soutěže o patro výš se jim přes veškerou snahu opakovaně nedařil několik posledních let. Nejen hrající kouč Pavel Dohnal teď už jen věří, že se k nim „trojka" hned tak nevrátí: „Doufám, že jsme se s touto soutěží rozloučili na dlouho, a ne jen na rok."

Do okresního přeboru se vrátíte po deseti letech. Čím to bylo, že se vám to nepodařilo o něco dříve?
Určitě to bylo v hlavách kluků, kteří hráli důležité zápasy, a nezvládli je. Ještě za mého dřívějšího působení jsme třeba na Řepíně nezvládli zápas proti dorostencům, kdy jsme nedali dvě penalty. A táhlo se to s námi. Po mém odskočení si do Lužce jsme to ale dali znovu dohromady.

V čem tedy byla letošní sezona jiná než ty předešlé?
Měli jsme do ní dobrý vstup. Podzim byl super, i když přišla i jedna porážka od Všestud a až penaltová výhra v Čečelicích. Vstup do jara nám příliš nevyšel. Porážku ve Vehlovicích jsme ale brzy vstřebali. Kluci si sáhli do svědomí, začali jsme makat a vyhrávat.

Pomohlo hodně, že reálná šance na postup se otevírala hned dvěma týmům?
Asi trochu ano. Ale nebylo to zcela jisté. Proto jsme chtěli hrát na první místo, což se nám podařilo až v posledním kole.

Vyzdvihl byste v týmu za letošní sezonu nějaké individuality, nebo byl postup ve vašich očích kolektivním dílem?
Myslím, že to bylo o týmu. Ať tam byl Petr, nebo Karel, vždycky vyhrál mančaft, a ne jedinec. Samozřejmě jsem rád, že se v jednotlivých zápasech našly nějaké osobnosti, ať už to byl třeba Lédl zezadu, nebo Šmejkal. Ale makali jsme hlavně jako mančaft a povedlo se to.

Okresní přebor si zřejmě vyžádá určité doplnění kádru. Už máte nějaké představy v tomto směru?
Určitě. V hledáčku máme dva tři lidi, které bychom chtěli přivést. Kvalita v okresním přeboru bude určitě dobrá. Pro nás je dobře, že nás čekají vesměs samá derby tady okolo, takže myslím, že to přitáhne i diváky a kluci se do zápasů i více hecnou.

Prozradíte, kde budete lovit případné posily?
V hledáčku máme nějaké kluky ze Štětí, kteří tam hráli v loňském roce za béčko, které postoupilo do B-třídy a rozpustilo se. Proběhla už nějaká jednání, ale nic konkrétního není.

Vy zůstanete v pozici hrajícího kouče?
Doufám, že nám Sokol prodlouží smlouvu a zůstaneme u mužstva (smích).

Když Počaply naposledy působily v okresním přeboru, hrálo se ještě na starém hřišti…
Ano, v novém areálu to bude poprvé a doufám, že na dlouho.

Když pomineme, že se budete chtít ve druhé třídě hlavně zachránit, jakou roli byste v této soutěži chtěli hrát?
Určitě bychom nechtěli hrát na chvostu tabulky. Myslím, že nemáme špatný mančaft, i kdybychom to hráli v jedenácti dvanácti lidech. Osobně bych chtěl hrát střed tabulky.