Plánované několikadenní zimní soustředění mají za sebou divizní fotbalisté Neratovic, jejichž výprava je od neděle z Jizerských hor zpátky doma. Hráči absolvovali náročné tři dny, ve kterých při několikafázovém tréninku nabrali kondiční objem, na jaký by při běžném režimu makali tři týdny.

V úvodním ostrém dnu soustředění začali na umělé trávě, letos poprvé v doběhové vzdálenosti od ubytování. Po krátkém zahřátí poprvé otestovali umělou trávu v Desné i při střelbě. Chybět samozřejmě nemohla ani hra, v duelu staří – mladí urvali vítězství matadoři.

Odpoledne už svěřence trenéra Kafky čekal terén. Na okruzích v délce sedm set metrů, kterých mužstvo běželo po jednom zahřívacím dvoukilometrovém hned pět, si realizační tým ověřil, jak jsou na tom jednotlivci s kondicí. „Samozřejmě jsou tam nějaké rozdíly, ale všichni se vešli do normy a dobře to odmakali," pochválil hráče trenér Jiří Kafka.

Třetí fázi obstaral spinning a posilovna. „Větší část mužstva absolvovala Tour de Smržovka, sedmička zavítala do posilovny, kde si užila silový kruhový trénink," odhalil večerní program hráčů předseda klubu Vladimír Kaňka, na soustředění v roli asistenta.

V pátek hráče čekala ráno hala, ve které mladí při náročné hře čtyři na čtyři na velkém prostoru vrátili starším kolegům úvodní porážku. Odpoledne byl na programu další trénink v kopcích. Po tentokrát pouze jednom zahřívacím okruhu následovaly sprinty do kopců, zakončené na vrcholu přetahovanou lanem. Vítězi večerního turnaje v badmintonu se stali trenér Jiří Kafka společně se svým badmintonovým partnerem Michalem Palanským.

Sobotní ranní trénink na umělé trávě přinesl rozuzlení výše celkového skóre zápasu mezi mladými a starými. V posledním mači staří přesvědčivě přehráli mladé, a ukořistili tím i celkové vítězství. Odpoledne se Neratovičtí rozloučili s horami závěrečným výběhem.

„Myslím, že to bylo podařené soustředění," neskrýval po příjezdu spokojenost trenér Jiří Kafka a svá slova rozvedl: „Rekordní počet účastníků, minimální zdravotní problémy, vše jsme absolvovali, jak jsme chtěli, utužili partu… Takže vše v pořádku."

V tomto týdnu už Neratovičtí potrénují v úterý a ve čtvrtek na své umělé trávě, kde také hodinu po sobotním poledni odehrají proti Slanému druhý ze sedmi přípravných zápasů.