Nejtvrdší trest si vysloužil klub z Rožmitálu pod Třemšínem. Tam domácí Tomáš Drechsler srazil tělem asistenta rozhodčího Hanáka k zemi, hlavní Čechmánek zápas ukončil, a tak následovala kontumace ve prospěch hostujícího Chlumce 3:0. Klub z Rožmitálu musí zaplatit pokutu 25 tisíc korun (nebyl to jeho první prohřešek v sezoně), navíc vedoucí mužstva Václav Šlehofer za urážky rozhodčího zaplatí 5000 korun. Zmíněný autor ataku na asistenta Tomáš Drechsler vyfasoval trest do 2. prosince toho roku.

Stadion Rožmitálu uzavřen nebyl. K tomu disciplinárka přistoupila nedávno po incidentu v duelu Vyšehořovice – Pšovka Mělník. Teď ale vyslyšela žádost klubu o prominutí zbytku trestu, a tak se ve Vyšehořovicích může zase hrát.

Ilustrační snímek.
Pod Třemšínem opět vzplály emoce! Sudí museli odcházet v doprovodu policie

Horko bylo o víkendu také v duelu I. B třídy mezi FC Mělník a Libčicemi. Hlavně hosté hartusili zostra na výkon rozhodcovské trojice Kvasnička – Kosina, Hlavnička. Za chování diváků, kteří museli být pořadateli odvedeni od asistenta na tribunu, dostaly Libčice pokutu 3000 korun a vykázaný trenér Jaroslav Hamouz další tři tisíce. David Bareš si za své chování odpyká trest na sedm utkání, a protože do rozhodčích se navážel rovněž domácí Tomáš Čičmanec, dostal trest na pět zápasů. Přitom ani do utkání nezasáhl.

Vykázán byl ve středeční dohrávce krajského přeboru v Tuchlovicích i další trenér – Zdeněk Šenkeřík. Někdejší skvělý ligový borec neudržel nervy na lavičce své Libiše, za nepovedené výroky rozhodčímu Martinu Vlkovi nadával a teď musí zaplatit pokutu 4 tisíce korun. Po zápase znechuceně prohlásil, že mu ve středních Čechách není po fotbalové stránce vůbec dobře a na lavičce Libiše skončí.

To jeho svěřenec Martin Pešek dopadl za vyloučení po dvou žlutých lépe, ale celkově už nasbíral v sezoně 8 žlutých a tak dohromady zaplatí 3600 Kč. Další hráč Libiše Marek Malák je na tom ještě hůř. Ten už nasbíral rekordních 16 žlutých, dohromady za to musí vysázet 4300 korun.

Excesy s rozhodčími se už nevyhýbají ani duelům mládeže. V I. A třídě dorostu dostaly Lety pokutu 2000 Kč za chování svých diváků v duelu s Bohutínem.

Ilustrační snímek.
Dusno na Podolí. Sudí namíchli hosty, pořadatelé volali policii