Velké díky letí hned z několika fotbalových táborů na Mělnicku za hranice okresu. Asi nejnahnutější to před víkendem měla Pšovka v I. A třídě. Bez ohledu na její výsledek v Zárybech (ty vyhrály 2:1) Mělničtí nutně potřebovali, aby se v divizi udrželi oba zbylí Středočeši ohrožení sestupem. Dobříši ve skupině A i rakovnickému Tatranu v béčku se to nakonec podařilo, byť druhý jmenovaný neměl udržení pouze ve své moci.

Po výsledcích celků na podobných pozicích v dalších dvou skupinách I. B třídy se tak rázem nemuseli shánět ani v Lužci, jehož hráči už do uplynulého víkendu nezasáhli.

Jenom jediný okresní sestupující z kraje, kterým zůstaly Tišice, podržel ve stávajících soutěžích i Lobkovice v okresním přeboru a kralupskou Čechii ve třetí třídě.

V ní zkompletovaly trio sestupujících podle letošního klíče Veltrusy. Vzhledem k přihlášení jediného týmu Kel do příštího ročníku je ovšem velmi pravděpodobné i setrvání AFK v druhé nejnižší třídě.

Jak potvrdil předseda sportovně – technické komise okresního svazu Jan Netolický, na rozdíl od vyšších soutěží budou při zacelování případného volného místa ve třetí třídě upřednostněny týmy ze sestupových pozic. Jen v případě, že by neprojevil žádný z nich zájem, došlo by na postup mimo pořadí ze čtvrté.