Jen na padesát procent úspěšnosti dosáhly mělnické týmy v divizní skupině B. Zatímco Neratovice obracely výsledek až v závěrečných sekundách na hubenou výhru 2:1 s posledními Louny, Libiš si ze Souše po vyrovnané první půli nakonec odváží dvoubrankovou porážku.

Libiši umělka nesvědčila

Na umělce, kterou po dlouhé zimní přípravě nemají fotbalisté vůbec rádi, přivítala Souš libišské fotbalisty. Hrálo se za chladného počasí, které evokovalo spíše zápas zimního turnaje než mistrák.

V prvním poločase se hrál vyrovnaný fotbal. Domácí se dostali do vedení po rohu, když bývalý ligista Johana lízl míč patou. Libiš odpověděla zvýšenou aktivitou. Vyrovnání, na němž se perfektní kombinací podílelo hned osm hráčů, přišlo už po pěti minutách. Akci zahájil Dušek, k němuž se míč dostal po pěkné kombinaci většiny týmu.
Na začátku druhé půle měli hosté obrovskou šanci. Dušek se zbavil obránce, jeho přihrávka našla Baratynského, který bohužel nedokázal překonat dobře vyběhnuvšího domácího gólmana.
Souš rozhodla o své výhře během pěti minut brankami Horského a po penaltě, kterou proměnil da Silva. Další průběh byl sice vyrovnaný, ale změnit skóre se hostům nepodařilo. „Soupeř byl efektivnější," řekl k zápasu libišský manažer Jiří Kabyl. „Škoda, že jsme neproměnili svoji šanci za stavu 1:1. Byl to vyrovnaný zápas, z něhož jsme si mohli i něco přivézt. Zápasy na umělce jsou specifické. Jsem rád, že jsem jako aktivní hráč tento povrch nezažil. Mistráky na trávě mají jinou atmosféru i kvalitu."

Trápení nakonec 
za tři body

Předzápasové prognózy mluvily jasně – hosté s pouhými devíti body na chvostu tabulky, zatímco domácí nastoupili namlsaní překvapivou výhrou na meteorské umělce.
Jenže… Do přestávky se hrál fotbal „bez chuti a bez zápachu". Oba týmy volily příliš komplikovanou hru s dlouhým držením míče, což protivník eliminoval bez problémů.
Domácím se první půle vyloženě nepovedla. „Snad to bylo tím, že jsme byli vůbec poprvé na trávě," hledal důvody nepříliš vydařeného poločasu domácí kouč Jan Studený.
Domácí tým se začal probouzet z herní letargie až v závěru první půle. Po Pajkrtově úniku však Kozák neměl klid při zakončení. Vzápětí lounský Radek Němec stáhl Jínu v pokutovém území a kapitán Kokoška z penalty otevřel skóre.
Obraz hry se příliš nezměnil ani po změně stran, jen Louny začaly více „zlobit" a v 60. minutě dokonce vyrovnaly, jenže gól neplatil kvůli ofsajdu.
O minutu později přišel pro hosty klíčový moment, když v poločase střídající Martin Němec vydržel na place zhruba čtvrthodinku. „Jeho vyloučení bylo podle mého názoru hodně přísné," mínil lounský trenér Pavel Schettl. „V posledních zápasech je to naše už obehraná písnička – v závěru se hroutíme psychicky, což se potvrdilo i dnes. Domácí potrestali naše neproměněné šance za stavu 1:1."
Už to vypadalo, že zápas půjde do penalt, ale rozstřel odmítl Rejman. V 90. minutě se proháčkoval změtí těl v pokutovém území a přízemní střelou k tyči nedal lounskému gólmanovi Pokornému vůbec žádnou šanci.
„Ještě že máme tenhle zápas za sebou, navíc s úspěšným koncem," ulevil si neratovický kouč Jan Studený. „Na rozdíl od zápasu s Meteorem jsme se dnes herně trápili. Zejména v první půli jsme hráli pomalu, komplikovaně a bez nápadu. Hosté sehráli určitě povedený zápas a mohli pomýšlet i na body, proto jsem rád, že se nám podařilo výsledek otočit. Že to bylo po ne zrovna povedeném výkonu, si probereme v týdnu na tréninku."

KAREL HORŇÁK

Souš – Libiš 3:1 (1:1)
Branky: 20. Johana, 53. Horský, 58. da Silva – 25. Dušek. Rozhodčí: Paták. ŽK: 0:1. Diváci: 60.
Libiš: Jungr – Čadek, Kolísek, Prieložný, Houžvička – Dušek (68. Bolina), Chlapec (77. Zuskin), Bezděk (68. Kvída), Baratynskyy – Šobr (57. Škoda), Petr.

Neratovice – Louny 2:1 (1:0)
Branky: 39. Kokoška z PK, 90. Rejman – 80. Vokurka. Rozhodčí: Flimmel. ČK: 62. M. Němec (L). ŽK: 2:2. Diváci: 180.
Neratovice: Doležal – Vorasický, Jína, Šulc, Pajkrt – Rejman (92. Moravec), Kokoška, Chrdle (72. Ptáček), Chládek – Kozák, Lovíšek (80. Dohnal).