V minulých letech pro posily pravidelně sahali třeba i do béček ligových klubů, před nadcházející sezonou, pro kterou v Ovčárech vzali z ekonomických důvodů za svůj pouze krajský přebor, ale logicky zalovili hlavně ve svém nejbližším okolí.

Straka, Ondrák, Hašler, Hyka, Maršner, Viskup, Studený a Kudela. To je zbytek jarního třetiligového kádru, okolo kterého se v Ovčárech snaží vybudovat tým pro horní patra krajského přeboru. Jako první se k němu připojila trojice Radek Pechar (naposledy Zápy), Michal Voljanskij a Petr Rubeš (oba Pšovka), která se po čase vrací do známého prostředí.

Ke zkušenostem se pak v létě přidalo také dravé mládí. Z Neratovic tak přichází na hostování Josef Ryba, z Velkého Borku Jakub Mihalík, ze Mšena Hynek Tříška, který na jaře zářil v dresu B-třídní Vysoké, z Brandýsa Miroslav Baloun a z Čelákovic Tomáš Kopejsko. „V přípravě překvapili. Mihalík s Balounem si určitě řekli o základní sestavu," hodnotí své nové a o generaci mladší spoluhráče kapitán týmu a prezident Sokola Stanislav Ondrák, který by rád hrál ve vrchní polovině tabulky. „V posledním přípravném utkání se Štětím (výhra 5:2) nemohli kvůli drobným šrámům nastoupit Hašler a Viskup. Do mistráků by ale měli být v pořádku. Góly jsme dávali, hra byla taky slušná, takže to snad bude fungovat a budeme hrát někde nahoře," věří Ondrák.

Změnu doznalo také obsazení trenérského křesla. Po Pavlu Janečkovi, který zůstal věrný třetí lize v Roudnici nad Labem, na něj usedl dlouholetý asistent Miroslav Sankot, jehož pravou rukou bude přímo na hřišti stoper Jan Studený. Prvním soupeřem „nových" Ovčár v krajském přeboru budou v sobotu hosté z Benátek na Jizerou…