Ve Velkém Borku si dají už podeváté dostaveníčko vyznavači malé kopané při Memoriálu Rosti Šťastného. První góly začnou na hřišti Slavie padat v sobotu po 10. hodině.

Nedaleko, ve Vysoké, se bude hrát po oba víkendové dny turnaj „klasického" fotbalu, nesoucí jméno Josefa Lucyka. Člen výboru a manažer tamního FK, který prožil svůj vrchol v tehdy třetiligové mělnické EMĚ, skonal na jaře loňského roku přímo v prostorách hřiště.

Právě fotbalisté Vysoké a Mělníka nebudou mezi aktéry chybět. V sobotu od 15 hodin nastoupí Pšovka proti Střezivojicím, v 17.30 domácí vyzvou mělnický FC. O den později se ve stejných časech bude hrát o umístění.

Jak upřesnil trenér Pšovky Karel Grabmüller, vyšle čerstvý nováček krajské I. A třídy po oba dny do boje spíše mix A a B týmu, případně doplněný dorostenci. „Možná proběhne i nějaká ta zkouška hráčů pozvaných do přípravy, ovšem co mám zprávy, jsou vesměs zranění. Turnaj ale odehrajeme se vší úctou k zemřelému Pepovi Lucykovi," uvedl.

Vedle dospělých fotbalistů si o víkendu přijdou na své také mládežníci. V mělnickém areálu na Podolí se v sobotu odehraje sedmý ročník Mělnické kličky v kategoriích starších i mladších přípravek a minipřípravek. Nejmladším (2007 a mladší) bude ve stejnou dobu patřit také stadion v Neratovicích.

V Horních Počaplech pak v neděli dojde k očekávanému velkému finále Kába cupu, ve kterém si to dvanáctka týmů mladších žáků rozdá o zážitkové ceny na čele se zájezdem na utkání Bundesligy.