Planeo Cup se hraje pohárovým systémem, díky kterému se můžou do finále probojovat i týmy z malých klubů, což se potvrdilo i letos. Do jarních finálových klání se kvalifikovali fotbaloví „trpaslíci“, jako jsou např. Bojkovice, Nemošice, Choceň, Ivančice, Vestec nebo Kuřim. Hráči těchto týmů se můžou těšit na soupeře zvučných jmen jako jsou Sparta Praha, Slavia Praha, Bohemians Praha, Baník Ostrava, Slovan Liberec a další.

Velkou slávu zažívají ve Velvarech, kde sice muži hrají třetí nejvyšší soutěž, ale na úrovni mládežnických soutěží se jim podařil parádní průlom. Obec na Kladensku se třemi tisíci obyvateli se totiž dokázala prosadit mezi české fotbalové velikány.

V nejmladší kategorii osmiletých fotbalistů zvládli kluci Slovanu Velvary projít nástrahami kvalifikačních soubojů a mohou se těšit na finálový turnaj. Ve Velvarech se fotbalu daří. Od těch úplně nejmenších přes žáky a dorosty až po dvě družstva dospělých mají celkem 7 týmů. Je vidět, že o mládež se tady starají víc než dobře a o budoucnost se nemusejí obávat.

Dařilo se i dalším zástupcům menších klubů ze středních Čech. Do jarních finálových turnajů se zapojí vedle Velvar v kategorii U8 také Sparta Kolín, Mělník nebo Viktoria Vestec, která má svůj tým i ve finále U11. Závěrečný turnaj kategorie U12 čeká na Neratovice-Byškovice a v nejstarší kategorii U13 se představí Football Talent Academy z obce Doubek u Říčan.

Teplice - Liberec 2:1
Vymýšlel si Vnuk v kauze Verbíř? Ti, kteří sudího znají, věří teplické verzi

Planeo Cup – Pohár mládeže FAČR věkových kategorií od U8 až po U13 se letos může pyšnit nejen rekordní účastí více než 18.000 hráčů a hráček z 924 týmů z 260 klubů, ale také rekordním počtem turnajů. Od začátku září se odehrálo neskutečných 232 turnajů napříč celou Českou republikou, přičemž v některých dnech bylo současně na programu až dvacet turnajů. Byla to opravdová zátěžová zkouška pro organizátory. Na jaře pak proběhne ještě závěrečných 6 turnajů, v nichž se už bude hrát o cenné trofeje a medaile.

„Už kvalifikační část byla nabita emocemi a pro nás byla radost sledovat mladé talenty, jak usilovně bojují o vytoužený postup do finálové části turnaje. Naším cílem je lidem přinášet radost, a to věřím děláme jak na našich prodejnách, tak právě třeba i podporou dětí v rozvoji a dosahování úspěchů na sportovním poli. Velmi se těšíme na vyvrcholení poháru příští rok a jsme zvědavi, jestli se titul podaří obhájit pražské Spartě nebo budeme mít letos nového vítěze,“ říká Tomáš Opluštil, ředitel maloobchodní sítě Planeo.

Vyvrcholením celého ročníku budou jarní finálové turnaje. V průběhu listopadu organizátoři představí šest měst, kde se odehrají. Jisté je, že třikrát klání zavítá do Čech a třikrát na Moravu. Na leden je naplánováno v sídle FAČR slavnostní vylosování základních skupiny těchto finálových turnajů. Jako každý rok, tak i tentokrát se losování ujmou Jakub Kohák s Pavlem Čapkem, kteří jsou dlouholetou nedílnou součástí tohoto projektu.

Snahou organizátorů bude, aby se losování mohl zúčastnit i Martin Vitík, hráč AC Sparta Praha, který je oficiální tváří aktuálního ročníku.

Medailové boje odstartují poslední dubnový víkend finálovým turnajem nejstarší kategorie U13 a celý Planeo Cup se uzavře ve dnech 3.-4. června 2023.

Další informace naleznete ZDE