Po divizním Zličínu, který svěřenci Jiřího Kafky vyřídili v předkole Poháru České pošty, přijel v sobotním dopoledni do Byškovic celek pražského Vltavínu. Hosté – ještě loni v červnu účastníci druhé nejvyšší domácí soutěže (NFL) – byli v souboji s divizními Neratovicemi jednoznačným favoritem.

Papírovým předpokladům ostatně odpovídala i první část hry, v níž hosté měli míč daleko častěji na svých kopačkách. Nicméně v zakončení akcí Vltavínu se ukázalo, že hostující hráči mají problém s přesnou koncovkou.

Už v 6. minutě po nenápadné akci trefil Klán břevno a několik dalších příležitostí nedokázali hráči Vltavínu proměnit, nebo jim zkazil radost v sobotu velmi pozorný domácí gólman Malina.

Po změně stran se Neratovice oklepaly, postupně vyrovnaly hru a v závěru utkání udeřily naplno. Deset minut před koncem připravili svým fanouškům parádní akci, při níž nejprve unikl po levém křídle Pajkrt a jeho přesný centr usměrnil Kozák prakticky do prázdné branky.

Šest minut před koncem hry trenér Kafka poslal na hřiště „žolíka“ Gabča, který po dvou minutách nachytal v nedbalkách vltavínského gólmana Čabu.

Překvapivý, ale naprosto zasloužený postup přinesl neratovickým hráčům pěknou odměnu. Ve středu 13. srpna od 17 hodin přivítají na domácím trávníku ligové Teplice.

Co dnes rozhodlo? Otázka pro domácího kouče Jiřího Kafku: „Především skutečnost, že jsme v prvním poločase přežili šance soupeře. Po přestávce jsme Vltavín k ničemu podstatnému nepustili a naopak v závěru jsme udeřili my. Nádherný únik Pajkrta uklidil Kozák do sítě. Řekl bych, že kvalitní soupeř, z něhož jsme zpočátku měli zbytečný respekt, byl v první půli lepší. Ve druhé části jsme se zlepšili a ligové Teplice jsou pro nás zaslouženou odměnou.“

Radek Kronďák, trenér Vltavínu: „Výsledkem jsme zklamáni, ale gratuluji soupeři k postupu. Ten jsme si my prohráli v první půli, kdy jsme měli pět dobrých šancí a navíc jsme nastřelili břevno. Neratovice měly daleko větší motivaci a touhu po výhře, a to rozhodlo. Dnešek si budeme muset v kabině pořádně vyříkat a nebude to veselé povídání.“

KAREL HORŇÁK