Celkovým vítězem jarního kola Tip ligy Mělnického deníku se stal Petr Olšiak. Na prvním místě vystřídal Kristýnu Novou už v sedmém kole. Ta si držela prvenství čtyři týdny a nakonec skončila na děleném devátém a desátém místě.

Fotbalista z Botafoga Mělník vyhrál s celkovým počtem 98 bodů sud piva z pivovaru Rohozec, encyklopedii od vydavatelství Albatros Fotbaloví géniové a poukaz na hru putting golf do Resortu Svět v Úžicích.
Jako kluk hrál fotbal za Velký Borek a potom za mělnickou Pšovku. „Tehdy musel hrát fotbal každý kluk ve vsi a mě to bavilo. A jsem rád, že jsem u toho zůstal," svěřil se velký fanoušek pražské Sparty Petr Olšiak.
Fandit chodí do Velkého Borku, kde bydlí se svou rodinou, ale na svůj oblíbený sport jezdí i na jiná hřiště po okrese. Před fotbalem dává přednost už jen rodině.

Hrdý otec tří dětí Tip ligu hraje s Mělnickým deníkem už od samého počátku soutěže. „Vyhrál jsem první místo před dvanácti lety. Dostal jsem tehdy týdenní zájezd do Chorvatska, kam jsme jeli sami dva s manželkou a opravdu jsme si to užili," vzpomíná Petr Olšiak na vyhlášení Tip ligy v červnu roku 2004. Tenkrát měl za celé jaro jen o jeden bod více než letos.

Celkově se v letošním jarním ročníku zapojilo do tipování 137 hráčů. V jednotlivých kolech uspěly pouze dvakrát ženy, jinak jedenáct kol ovládli muži. Plného počtu bodů, tedy dvacet, který lze na jeden tiket získat, nedosáhl za třináct kol nikdo.