Všechny pro hráče hostujícího celku. Mělnický deník zajímaly důvody, proč ke zmiňované situaci došlo, a tak požádal o rozhovor trenéra Nebužel Josefa Švestku.

Taková „úrodička" červených karet v jediném zápase, navíc pro jediný tým, není vůbec obvyklá. Čemu ji přisuzujete?

Je to jednoduché. S panem Ederem měl náš tým děsivou zkušenost už před dvěma lety ze zápasu v Byšicích, kde nám tento sudí už po pěti minutách dal jasně najevo, že budeme mít problémy, které pak skutečně nastaly.

Vraťme se do Čečelic, k zápasu posledního kola „pralesní ligy" Mělnicka…

Už před zápasem jsem kluky v kabině upozorňoval, že to tam nebudeme mít jednoduché. Vše začalo už před utkáním důslednou kontrolou výstroje našich hráčů. Na ni má sudí pochopitelně právo, jenže proběhla jen u hostujícího týmu. Hráčům jsem zdůrazňoval, aby se zdrželi jakýchkoli reakcí na verdikty rozhodčího.

Jak tedy probíhalo zmiňované utkání?

Po pravdě se dá říct, že první poločas pan Eder docela zvládl. V 15. minutě jsme se dostali do vedení, s čímž nikdo nepočítal. Domácím se do přestávky podařilo vyrovnat.

Co podle vašeho mínění zápas ovlivnilo negativním způsobem?

Po našem vedoucím gólu začala být domácí lavička hodně nervózní. Tlak na sudího se začal minutu od minuty stupňovat, nicméně vše bylo v mezích. V 51. minutě jsme si „dovolili" dát druhý gól a od té chvíle to začalo být stále horší. Projevila se obrovská averze domácí lavičky vůči mé osobě, protože jsem vykonával funkci asistenta. K tomu se přidaly se i moje kontroverzní momenty s hlavním sudím, který moje pokyny většinou nerespektoval. Nepřerušil hru ani v momentě srážky dvou hráčů, po níž se ten náš po zásahu do citlivých míst svíjel na trávníku v bolestech. Dokonce jsme byli vykazováni ze hřiště ve chvíli, kdy jsme zraněnému hráči chtěli pomoci.

Můžete popsat další momenty?

S přibývajícími minutami začala atmosféra na place houstnout, začaly padat silnější výrazy určené hráčům, ale i divákům, což ovšem sudí naprosto ignoroval. Jakýkoli kontakt našeho hráče se soupeřem začal být otáčený v náš neprospěch. Křičel jsem na kluky, aby se soustředili jen na fotbal. Jenže co si budeme povídat, jsme jenom lidi. Došlo k tomu, že někteří naši kluci situaci psychicky nezvládli.

Jak probíhal závěr zápasu?

Vše vyvrcholilo prvním vyloučením v 77. minutě. Prvním potrestaným nebyl Mach, ale Frydrych, navíc výroky, které měl říct, naprosto neodpovídají realitě. Další červenou dostal Mach z lavičky náhradníků po žluté za zdržování hry za následný slovní komentář.

Jak došlo k poslednímu vyloučení?

Už po zápase jsme chtěli překvapivou výhru oslavit přímo na hřišti zpěvem vítězného chorálu. Náš hráč Jedlička, který střídal už v průběhu hry, se už v civilu potkal na place s rozhodčím a za výrok „Tak se ti nepovedlo, ty šašku počmáranej," dostal také červenou kartu. Mrzí mě, že u všech vyloučení byly přestupky popsány naprosto shodnými slovy, což neodpovídá skutečnosti. Neberu Čečelicím či rezervě Ovčár, že jsou fotbalově na vyšší úrovni než my a na jaře si to rozdají o postup. K tomu jim přeji hodně úspěchů.

O názor jsme požádali také Jiřího Kábrta, hráče domácího týmu: „Je fakt, že zápas byl počtem karet hodně neobvyklý. Blíže vám neodpovím, protože všechny nebuželské problémy se odehrály na jejich útočné polovině, tedy příliš daleko ode mne. Z mého pohledu byly všechny tři vstřelené góly regulérní. Já jsem spíše naštvaný, že jsme se prezentovali slabým výkonem, který nakonec skončil naší porážkou."

KAREL HORŇÁK