Vysoká neztratila v devíti jarních zápasech ani bod. Že ale zvládne na hřišti třetího závěrečný krok tak suverénně, nečekali asi ani největší optimisté. „Připadalo mi, že Hořín byl odevzdaný už před zápasem. Jejich výkon byl zklamáním, byť v sezoně jinak hrají celkem slušný fotbal. Než se rozkoukali, byli jsme pryč,“ komentoval překvapivý rozdíl mezi předními mužstvy tabulky trenér hostí Tomáš Kuzmeniuk.

I když krabice s tradičními postupovými tričky dorazila na střídačku až v průběhu druhého poločasu, mohli je hosté klidně obléknout už o přestávce. Hořín dohrával ve velkém útlumu. Nedočkal se ani čestného gólu.

Olympik Mělník - Svarog Teplice
Olympik musel na cestě do krajského finále otáčet

KOUČ HOŘÍNA: BYLO TO AŽ NEDŮSTOJNÉ

Trenér Jiří Kaiser zažíval během fotbalové popravy svého týmu i po jejím skončení těžké chvilky.

„Nečekal jsem, že nás takhle položí první gól. Co jsme poté předvedli… Bylo to až nedůstojné utkání o přední umístění. Ze zápasu jsem strašně zklamaný,“ vydýchával debakl, jehož příčinu viděl v hlavách svých hráčů. „Nepopírám, že Vysoká má kvalitní mančaft se silnými osobnostmi, které rozhodují. Kluci to nejspíš neunesli. Námi předvedená hra byla na třetí třídu.“

Po závěrečném hvizdu Gabčo a spol. přímo na hřišti decentně oslavili první místo, o které je ve zbylých třech kolech nemůže připravit už ani druhý Velký Borek. I kdyby Slavia devítibodovou ztrátu zlikvidovala, vzhledem k horším vzájemným zápasům skončí za Vysokou.

V Libiši se tím Borečtí rozhodně nedeprimovali. Domácí rezervě nedovolili ani gól. Vavrek precizně zahraným přímým kopem vystřelil další tři body.

Na třetí místo povyskočily Všestudy, které si pro třetí výhru v řadě zajely na Pšovku. Domácí snahu o smazání těsné ztráty notně zkomplikovalo vyloučení Kettnera za sestřelení Poláka. Ten po surovém zákroku na polovině hřiště nedohrál. Hosté se ve zbylém čase pomstili dvěma góly.

Do boje o záchranu nevneslo 23. kolo nic nového. Obříství je po domácí porážce od Dolních Beřkovic jediný krůček od propasti.

Lobkovice, které ztratily zápas v Kostelci hned v úvodu, se musí modlit, aby z I. B třídy nesestoupil spolu s Tišicemi už žádný další okresní tým.

Svěřenci Petra Limprechta přivezli 10 zlatých medailí, 5 stříbrných a 2 bronzové.
Taekwondisté Petra Limprechta přivezli z turnaje pohár za první místo

Okresní přebor – 23. kolo

Libiš B – V. Borek 0:1 (0:1)
Branka: 27. Vavrek. Rozhodčí: Driml. ŽK: 1:3. Diváci: 85.

Kostelec – Lobkovice 2:0 (2:0)
Branky: 6. Pazderka, 12. Šťastný. Rozhodčí: Eder. ŽK: 2:2. Diváci: 60.

Obříství – D. Beřkovice 2:4 (0:2)
Branky: 49. Franz, 80. Šeps – 2. a 30. Pexa, 53. a 70. Menčl. Rozhodčí: Šulc. ŽK: 2:0. ČK: 68. Sus. Diváci: 55.

Hořín – Vysoká 0:7 (0:5)
Branky: 26. a 47. Gabčo, 26. a 57. Pražák, 9. Dzimko, 19. Prejsa, 43. Rolenc. Rozhodčí: Blahout. Bez karet. Diváci: 105.

Záryby B – Mšeno 3:0 (1:0)
Branky: 57. a 71. z pen. Popelka, 19. Zvoníček z pen. Rozhodčí: Stibůrek. ŽK: 2:1. Diváci: 70.

Pšovka B – Všestudy 0:3 (0:1)
Branky: 37. Švejcar, 79. M. Samek, 86. Podivínský. Rozhodčí: Princ. ŽK: 4:2. ČK: 70. Kettner. Diváci: 70.

H. Počaply – H. Beřkovice 4:2 (2:1)
Branky: 9. a 59. Trutnovský, 43. a 50. Šmejkal – 29. a 74. Tyle. Rozhodčí: Hampl. ŽK: 1:2. Diváci: 50.

Ilustrační foto
Vojkovice v poločase ztrácely tři góly, na konci slavily