Teplota atakovala čtyřicítku, nedaleké koupaliště praskalo ve švech, na fotbalovém trávníku Pšovky se ovšem v sobotu hrálo o první mistrovské body. Po více než čtyřech letech navíc s puncem druhé nejvyšší krajské soutěže.

Prvním na řadě byl soupeř z menší obce na Kladensku, pro kterou to byl vůbec historicky první start na takové úrovni. A nutno podotknout, že jedenáctka povzbuzovaná celých devadesát minut hlasitým diváckým „kotlíkem" byla velmi zdatným a houževnatým protivníkem. Herně jí patřily úvody obou poločasů, ve druhém dokonce Mrština dvakrát v krátké době zazvonil na břevno za brankářem Staňkem. Tříbodová trefa neúnavného Martina Žáka jako odměna za přece jen vyloženější šance tak pro domácí byla o to sladší.

„Našel jsem si pouze dobré místo ve vápně a Kuba (Pokorný) mě tam ze strany skvěle nahrál," popsal relativně snadný zásah po přečíslení hostující obrany jeho autor. Po chvíli sice domácí rozvlnili síť jako přes kopírák znovu, jenže oslavy utnul zvednutý praporek. Domácí se tak museli spokojit s uhájením nejtěsnějšího náskoku až do konce. Vážnější šance ovšem obrana dirigovaná navrátilcem Liborem Tomáškem, jedinou letní posilou v sestavě, už soupeři nedopřála.

Co říkali po utkání autor rozhodujícího gólu Martin Žák a trenér Karel Grabmüller, čtěte v pondělním tištěném vydání Mělnického deníku!

Pšovka – Jedomělice 1:0 (0:0)Branka: 69. Žák. Rozhodčí: Žáková. ŽK: Cemper – Horák. Diváci: 110. Pšovka: Staněk – Grabmüller, Tomášek, Cemper, Šimandl – Trnka, Mrvík, Chytil, Pokorný – Miřatský (68. Novák), Žák (90. Žižka).