Hradiště se po sestupu netají touhou okamžitě zaútočit na nejpřednější příčky, do Záryb si doposud stoprocentní celek přijel pro tři body. To se také hostům zprvu dařilo výtečně. Už ve druhé minutě zápasu využil pěkné přihrávky do běhu Jakub Rakouský, který utíkal sám na Bendu. A forward Hradiště otevřel skóre povedenou střelou pod padajícím gólmanem.

Za dalších pět minut bylo na straně SK ještě veseleji. Benda špatně vyběhl, čehož chytře využil Patrik Vegricht a do odkryté svatyně zvýšil na rozdíl dvou branek.

Opařené Záryby byly zralé na ručník. Kouč Jan Vlček zareagoval na nepříznivý vývoj dvojím střídáním, ještě v první půli nahradil Bendu v bráně Michal Šulc.

Libiš v utkání s Brozany sahala po bodech, nakonec těsně prohrála.
Favorit z Libiše sestřelil Semice šesti góly



„Viděl jsem, že na tom Benda není psychicky dobře, tohle se prostě občas stane. Podle toho jsem zareagoval a celkově si myslím, že to i pomohlo,“ vysvětlil výměnu trenér Jan Vlček.

Ke konci první půle probrané Záryby vyrovnaly hru, snového obratu se ale necelá stovka diváků dočkala až po přestávce. „V šatně nás zahřála hádka, pár věcí jsme si museli vyříkat a trochu se nabudit,“ popsal poločasovou atmosféru v kabině Tomáš Vytlačil.

ZMRTVÝCHVSTÁNÍ

A byl to právě on, kdo zavelel k famóznímu obratu. Vytlačil se v pětapadesáté minutě objevil sám před Ježkem a zkušeně poslal míč k pravé tyči.

Domácí byli v tu chvíli tím týmem, který diktoval hru, obrana Hradiště se nedokázala z drápů modrobílého medvěda dostat. Aktivní fotbal na soupeře platil a dvacet minut před koncem přišla zasloužená odměna. Těsně za velkým vápnem se objevil na okamžik nikým nehlídaný Petr Voštiar. Ten na nic nečekal a parádní technickou střelou srovnal na 2:2.

Z divizního fotbalového utkání Ostrá - Neratovice/Byškovice (1:3)
Další, prosím! Suverénní Neratovice smázly i Ostrou



Jenže ani tohle nebyl pro Mnichovo Hradiště dostatečný vykřičník, hosté druhý poločas jednoduše nedali. Když už vše spělo k penaltám, nabuzené a bezchybně hrající Záryby udeřily potřetí! V poslední minutě dokonal parádu nekompromisně hlavou pod břevno opět Tomáš Vytlačil.

„Přesně pro tyhle chvíle hrajete fotbal, ukázala se obrovská síla týmu,“ rozplýval se po závěrečném hvizdu vyčerpaný kapitán Daniel Krulich.

„Udělali jsme velkou radost hlavně divákům. Hradiště tak trochu počítalo s výhrou, ale my zaslouženě otočili prohraný zápas. A to jsme mohli rozhodnout dříve,“ řekl hned po utkání spokojený trenér Vlček.

Záryby tak dokázaly odčinit nedávnou ztrátu s Divišovem a v sobotu předvedly úžasné fotbalové představení. Tohle bavilo!

Záryby – Mnichovo Hradiště 3:2 (0:2). Branky: 3. Rakouský, 8. Vegricht – 55. a 89. Vytlačil, 67. Voštiar. ŽK: 4:2. Rozhodčí: Nehasil – Kubečka, Myška. Diváci: 95.

Záryby: Benda (28. Šulc) – Rek, Strýček, Mikšovský, Fabián (90. Schütz), Reisinger (84. Antoš), Voštiar, Vytlačil T., Soukup, Přibyl (23. Vytlačil D.), Krulich.

Pátý závod v extrémním terénu letošní sezony se jel v Černuci u Velvar tento víkend.
OBRAZEM: V extrémním terénu závodily trucky