Záryby se mohou ohlédnout za poměrně vydařeným podzimem, z patnácti soubojů Sokol hned devětkrát slavil výhru, a kdyby měl o pouhý bod víc, zimoval by na pátém místě. Solidní postavení Záryb je navíc cenné dvojnásobně – mančaft šel de facto do každého utkání vinou mnoha zranění s jinou sestavou.

Mužstvo se do zimní přípravy vrhlo jako jedno z prvních v okrese, kádr se poprvé sešel už v tomto týdnu. „Do přípravy by se měla zapojit dvacítka hráčů a 7. února jedeme na prodloužený víkend do České Lípy. Byli jsme na stejném místě už minulý rok, areál nám tam vyhovuje,“ přibližuje aktuální situaci v A-týmu zárybský trenér Jan Vlček.

FK Neratovice-Byškovice
Byškovický areál bude o něco lepší, prochází další opravou

Kormidelník střídačky Sokola navíc doufá, že se mu uzdraví co největší počet hráčů, kteří několik podzimních soubojů museli vynechat: „Některé dvojice našich hráčů se na hřišti viděly třeba jen jednou. Každý zápas jsem musel dělat změny v sestavě a i když se s nimi kluci nakonec poprali dobře, chci se této situace vyvarovat.“

PĚT ZÁPASŮ STAČÍ

Záryby by měly před prvním jarním mistrovským utkáním sehrát dohromady pět přátelských zápasů, soupeřem jim bude například pražská Admira, Ďáblice či lídr krajského přeboru, ve kterém hraje i Libiš, FC Horky.

„Zimní turnaje v oblibě příliš nemám a pět jednotlivých zápasů je podle mě dostatečný počet k tomu, abychom byli připravení,“ myslí si kouč Jan Vlček.

Volejbalisté Aera Odolena Voda - zleva blokař Tomáš Pajma, nahrávač Luboš Bartůněk a smečař Evandro Dias de Souza. Za nimi univerzál Steven Morales (číslo 1).
Odolka touží prolomit mizérii v daleké Ostravě