„Na finále se velmi těšíme. Když už jsme se dostali takhle daleko, tak ho chceme vyhrát," říká kapitán Záryb Daniel Krulich. Klub z vesnice na břehu Labe skvostnou pohárovou poutí korunoval podařenou sezonu, v níž poprvé ve své historii nahlédl do I. A třídy a velice slušně se v ní zabydlel. Jako jedenáctý tým skupiny B rozhodně nemá pět kol před koncem záchranářské starosti.

V poháru parta trenéra Jana Vlčka vyřadila stejně jako druhý finalista pět soupeřů. Nechyběli mezi nimi ani favorité z přeboru. V případě Záryb dokonce Brandýs, nynější suverén své soutěže. Komárov si ještě na podzim smlsnul pro změnu na Lhotě. Oběma finalistům přálo i štěstí, když opakovaně postoupili v penaltovém rozstřelu.

KP: Brandýs n. L. - Zbuzany
Brandýs už otevírá divizní bránu

Nyní ale jeden odejde přece jen zklamaný. „K soupeři máme respekt, nicméně hraje o soutěž níže, tak si myslím, že jsme mírným favoritem," dodal Daniel Krulich. V táboře třetího celku E skupiny I. B třídy se už v minulých kolech přesvědčili, že proti soupeřům z vyšších tříd nejsou bez šance. „Nastoupíme s odhodláním pohár vyhrát," odmítá opora Komárova Jiří Hauzner mladší roli předem odevzdaného. „V Zárybech, o kterých nevíme kromě výsledků a postavení v tabulce nic, asi budeme trochu čekat, co předvede soupeř. Určitě budeme chtít uhrát dobrý výsledek," vyhlíží syn trenéra hostí úvodní zápas. Že se dostanou tak daleko, ani v klubu z Berounska nikdo nečekal.

Vedle různě hodnotných cen od partnera soutěže (pro vítěze za 50 tisíc korun a poraženého finalistu za 20 tisíc) je ve hře i místenka do Poháru FAČR, kterého se jinak účastní celky od divize výš. Středeční utkání má v Zárybech výkop v 17.00.

Horní Počaply zvládly zápas s Obřístvím, Sokol vyhrál 4:2.
Změna systému přebor zamotává, jisté není nic

Jak finalisté postupovali
Komárov: Hostomice 6:0, Lhota 5:0, Sp. Příbram 2:1 np, Jílové 6:1, Libčice n. Vl. 2:1 np.
Záryby: Brandýs 5:4 np, Poděbrady 4:3, Polepy 3:2 np, Kosmonosy 3:2 np, Nespeky 3:1.