S myšlenkou vybudovat ji mimo hlavní město přišel manažer akademie Josef Dobeš. Myšlenka se zalíbila nejužšímu vedení pražského klubu v čele s Dariuszem Jakubowiczem. Projektu je nakloněno vedení města Velvary, stejně jako i vedení klubu SK Slovan Velvary.

Velmi důležitá je spolupráce s místní základní školou, kam by malí fotbalisté chodili a kde by měli více hodin tělesné výchovy pod vedením šéftrenéra fotbalové akademie. Po vyučování by malé akademiky čekal fotbalový trénink metodicky vedený nejlepšími mládežnickými trenéry Bohemians Praha 1905. Nábor do Fotbalové akademie proběhne ve dnech 4. a 5. dubna od 17 hodin v místní sokolovně. A to pro nejmenší děti narozené v letech 2012, 2011, 2010.

Hned následující dva dny bude v místní škole zápis do 1. tříd, kde se počítá s nástupem malých fotbalistů. „Budeme dbát na jejich vzdělání a hlavně na formování zdravých morálních osobností budoucích fotbalistů. Není možné oddělit tyto tři faktory. To by sport nenaplňoval svoji podstatu, a to veřejně prospěšné činnosti pro společnost," řekl Dobeš. Záměrem je přitáhnout děti ze širokého okolí, tedy od Kladna až po Mělník či Brandýsa.