Námořnické hovězí

Budeme potřebovat:

  • 600 g přední hovězí maso
  • olej
  • sůl
  • mletý pepř
  • 4 zrnka nového pepře
  • 1 ks cibule
  • 1 polévková lžíce mleté červené papriky
  • 3 dl vývar
  • 2 polévkové lžíce pikantního kečupu
  • 100 g směs hrášek kukuřice
  • na servírování:
    • vařené vajíčko a uzený strouhaný sýr
Kuřecí stehna na šalotce a žampionech
Recept, při kterém ušetříte: Kuřecí stehna na šalotce a žampionech

Postup:
1. Hovězí maso odblaníme, pokrájíme na větší kostičky, osolíme, opepříme, přidáme mletou papriku, prudce opečeme na oleji a vyjmeme. 

2. Ve výpeku zpěníme nadrobno pokrájenou cibuli.

3. Přidáme maso, podlijeme vývarem a přikryté dusíme do poloměkka.

4. Přidáme hrášek, kukuřici, nové koření, kečup, podle potřeby podlijeme vývarem a dusíme doměkka.

5. Před podáváním ozdobíme kolečky cibule, vajíčkem a strouhaným sýrem.

Muž s varechou Viliam Lajgút nabízí jednoduché a oblíbené recepty. „Stačí se podívat, co máš doma v lednici, a můžeš uvařit jídlo, které ti bude každý závidět. Věřím, že si každý přijde na své,“ říká sympatický kuchař. Jeho recepty můžete sledovat také na Instagramu.