Tvarohové knedlíky s malinami

Ingredience: 250 g tvarohu, 100 g polohrubé mouky, 100 g krupice, 50 g másla, 3 žloutky, čerstvé maliny, sůl, máslo, cukr a strouhanka.

Postup: Tvaroh rozmíchejte se žloutky. Mouku a krupici promíchejte, přidejte špetku soli, rozpuštěné máslo, tvaroh se žloutky a vypracujte tužší těsto. Z těsta vyválejte asi 1 cm silný plát a rozkrájejte jej na čtverečky. Rozdělte maliny a z každého čtverečku pečlivě zabalte knedlík. Knedlíky vařte v osolené vroucí vodě asi 5 minut. Podávejte s cukrem a opraženou strouhankou, polité máslem.

Grilovací sezona, grilování, garden party. Ilustrační foto
Grilování tak trochu jinak: zkuste tofu špízy nebo kuře v jogurtu

Třešňové bramborové knedlíky

Ingredience: 700 g starých brambor, 150 g hrubé mouky, 100 g krupice, 2 vejce, třešně, 150 g mletého máku, 1 skořicový cukr, 50 g cukru moučka, sůl.

Postup: Brambory uvařte ve slupce a nechte vychladnout. Oloupejte je a nastrouhejte na jemném struhadle. Přidejte mouku, krupici, vejce a špetku soli a vypracujte těsto. Z těsta udělejte váleček o průměru asi 4 centimetry. Odkrajujte centimetrová kolečka, naplňte vypeckovanými třešněmi a dobře zabalte. Vařte v osolené vroucí vodě asi 7 minut. Podávejte posypané mákem smíchaným se skořicovým a moučkovým cukrem.

Kynuté jahodové knedlíkyZdroj: ShutterstockKynuté jahodové knedlíky

Ingredience: 300 g hrubé mouky, 300 g polohrubé mouky, 300 ml vlažného mléka, 5 lžic moučkového cukru, 42 g droždí, 2 vejce, čerstvé jahody, tvaroh na strouhání, sůl.

Postup: Prosejte mouku a udělejte v ní důlek, do kterého rozdrobíte droždí. Přidejte lžíci cukru, špetku soli, část vlažného mléka a nechte vzejít kvásek. Přidejte vejce, zbytek cukru a mléka a vypracujte vláčné těsto, které nechte asi 45 minut kynout. Těsto rozválejte, rozkrájejte na čtverce, naplňte jahodou a dobře zabalte. Vařte asi 15 minut. Podávejte posypané nastrouhaným tvarohem, moučkovým cukrem a přelité máslem.

Kysané zelí a noky. Výborná kombinace.
Objevte jedinečné recepty, po kterých vaše imunita zajásá

Jogurtové knedlíčky s ovocnou omáčkou

Ingredience: 250 g bílého jogurtu, 400 g polohrubé mouky, 50 g strouhanky, 2 vejce, 40 g másla, ½ balíčku prášku do pečiva, 2 balíčky vanilkového cukru, 150 ml zakysané smetany, sůl, ovoce dle chuti (nejlépe mix maliny, ostružiny, borůvky, atd.).

Postup: Mouku smíchejte se strouhankou a práškem do pečiva. Přidejte vejce, jogurt, změklé máslo a špetku soli a vypracujte hladké těsto. Z těsta udělejte dlouhý váleček a nakrájejte jej na jednotlivé knedlíčky. Ty nechte asi 10 minut odpočinout a poté vařte v osolené vodě podle velikosti 5-10 minut. Ovoce rozehřejte v rendlíku, přidejte vanilkový cukr, nechte mírně zredukovat a podávejte s horkými knedlíky a lžící zakysané smetany.